L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimarts, 31 de desembre del 2019

Notícies del Festivern (XIII). Concurs de paelles i vermut musical a la Plaça Major


Des d'aquest migdia i durant les primeres hores de la vesprada una bona munió de joves s'ha aplegat a la Plaça Major per participar en el tradicional Concurs de Paelles del Festivern. Bon ambient, malgrat que no és una participació massiva dins el que representa el festival.

 
I un any més, el detall amb el qual ja ens trobem tots els anys: es cuinen moltes i diverses paelles, sempre clar segons el punt d’origen dels participants, això sí els ingredients bàsics de pollastre, conill, els fesols de trencar i l’arròs que no han faltat, però després estava el “particolare” de cada cuiner i localitat.
 
 
Moltes i diverses maneres de cuinar el nostre plat tradicional, podríem dir tantes paelles distintes com paelles cuinades, sempre amb el toc de la comarca dels integrants del grup. i sempre  també amb bona i la millor voluntat i ganes de fer la millor.
 
 

 L'ambient és un calc en menut del que és Tavernes amb el Festivern, extraordinari com està resultant el Festivern i això també ha contribuït l'animació que a l'envelat de la Plaça Major donava el grup de la Vall d'Albaida "Músics de Carrers" amb molt bones interpretacions dins del denominat "vermut musical".
 

 
I mentre la música omplia la Plaça Major i voltants, els esforçats cuiners continuaven la seua lluita amb els ingredients i la cocció: que si jo sofregiria un poc més, ¿no li has posat massa aigua?, "trobe que es quedara l'arròs cru. Li falta aigua" etc, etc. ni mes ni menys que com sol esdevindre en qualsevol concurs: mil persones, mil cuiners i mil formes de fer la paella. Però sempre animació, bon rotllo i germanor.