L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.894
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 48.978

dimarts, 17 de desembre del 2019

El vial perimetral, per on discorre soterrat el col.lector, ja es veu en la platja



El vial perimetral que ha d'unir les dues platges de Tavernes comença ja a ser una realitat ben visible tot i que queden encara mesos per a donar com a finalitzades les obres. Les fotografies, d'ahir dilluns, ja mostren un vial que té 18 metres d'amplada per on podran transitar en doble sentit els vehicles entre la Goleta i la Platja de Tavernes.


Actualment es treballa majorment en dos zones d'aquests vial. La primera és la ubicada enfront del carrer Joan de Joanes, d'on són aquestes primeres fotografies, on a mes de les obres del vial (delimitació de voreres, compactació del terreny, etc) s'està també construint un dels col·lectors laterals que arreplegaran l'aigua pluvial de la zona entre el vial i la mar, o siga carrer Blasco Ibànez i adjacents que seran també remodelats i millorats en la seu trama urbana.



La segona zona de treball és la situada enfront del carrer Pintor Segrelles i fins l'antic Cinema Olimpo, on com es pot apreciar en les fotografies de més avall, continuen els treballs del col·lector principal i la preparació del vial perimetral.



Les dues zones de treball disposen cadascuna d'una màquina pesant que és l'encarregada d'introduir en sentit vertical les grans peces metàl·liques, un tipus agulles planes, de varis metres d'altes i sobre el metre d'amplada, que s’introdueixen en el terreny a cops de màquina i que serveixen de sosté a les parets de la rasa on s'enterra el col·lector, al mateix temps que per un sistema especial buiden l'aigua que sura del subsol. Una vegada enterrat el col·lector es preparen els pous de registre que donen a l'exterior i per on entraran sense problemes els operaris per atendre tasques de reparació o manteniment en un futur.



La zona presenta una activitat frenètica, i les obres es veuen avançar amb bon ritme tal com passen les setmanes amb la qual les previsions de que el vial puga estar en funcionament el pròxim estiu pot ser una realitat.



Una vegada acabades aquestes obres s'inicirien els treballs de reurbanització i millora general de carrers i voreres del carrer Blasco Ibàñez i adjacents. El pressupost total de l'obra és de 3 milions d'euros i suposa la major inversió en la platja els darrers 25 anys.


Informació pròpia