L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

diumenge, 22 de desembre del 2019

EL SOL IX PER A TOTS: No hi ha voluntat de redistribuir, perquè la llengua ens fa no ser dels seus


El Bloc, en el 1993, i ha passat molta aigua pel Vaca, demostrava en un vídeo titulat "Que no ens deixen sense res" que al País Valencià el problema cultural realment era un problema econòmic. Era la primera campanya per un finançament just per als valencians.

Ja denunciava el Bloc que l'estat no invertia al nostre País Valencià. Anys han passat i tornem a fer vore quan es compleixen vuitanta-sis anys de les normes de Castelló, i quan la dretona segueix atacant la llengua, que al marge de ser un problema d'extermini, la seua funció immediata és tancar les ajudes socials. No arriben diners que igualen valencianes i valencians a la resta de l'estat. Tanca la Veu, un mitjà en valencià i els sembla fantàstic a la dreta. Però observem que tanca per no tenir les ajudes institucionals en forma de publicitat. Igual hi ha unes lleis que ho regulen, el més segur. Però centrem-nos ací.
 
La societat d'un país dividida, o fragmentada per raons ètniques, lingüístiques o religioses porta a que hi haja menys despeses pública donada eixa divisió, ja que cada part no vol que l'altra dispose d'ajudes. I això fa que no hi hagen relacions solidàries creuades entre els grups, i demanar ajuda els uns altres. ¿O no és un error tota la campanya de finançament valencià sinó tenim en compte aquesta premissa?.

Són contraris a donar més ajuda als valencians perquè parlem valencià i no som dels seus. Ho sent, però és real, cert i ver. No hi ha voluntat de redistribuir mentre tinguem una llengua - en el fons una cultura- que ens fa ser diferents, i amb un tarannà diferent.
 
Senyors de la dretona, no faran cap acord amb nosaltres seguint la màxima de Juárez, mexicà: "para mis amigos - "lingüísticament"- los favores, para mis enemigos la ley"

La llei valenciana no val per acabar un conflicte que interessa per no aportar més diners del govern central al govern valencià. I seguim demanant, Pau i Amor.
 
Jaume Talens