L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

diumenge, 15 de desembre del 2019

La Direcció General de Cadastre inclou unes 800 construccions no declarades en l'IBI del 2020


La Direcció General de Cadastre inclourà en el cens de bens immobles de Tavernes del 2020 al voltant de 800 construccions o parcel·les de les denominades amb “Alteracions no declarades”, és a dir habitatges que han estat modificades mitjançant ampliació o construcció, piscines, etc i que no havien estat mai declarats.

Els darrers anys han estat milers els municipis de l'estat que han estat rastrejats mitjançant empleats de cadastre, foto per satèl·lit o drons al igual que Tavernes, o Simat o Gandia, per exemple. La iniciativa correspon únicament i exclusivament a la Direcció General de Cadastre, depenent del Ministeri d'Hisenda, i en això no intervé per a res l'Ajuntament de les ciutats afectades.

L'actuació permetrà a l'Ajuntament de Tavernes ingressar uns 220.000 euros més per l'Impost de Béns immobles (IBI), que serviran per a compensar la major part dels 242.000 euros que rebia el municipi pel tram d'autopista que transcorre per nostre terme municipal i que, en passar el pròxim dia 1 de gener a estar alliberada i gestionada per l'Estat deixa de pagar l'IBI a l'Ajuntament.

Ací ja vam informar en el seu moment d'aquestes inspeccions iniciades per Cadastre, i encara que es van iniciar fa alguns anys, la Direcció General de Cadastre no havia inclòs la regularització en el cens municipal fins ara, per la qual cosa s'aplicara en el rebut de l'IBI del 2020. 

https://lacotorradelavall.blogspot.com/2018/06/es-fals-que-compromis-haja-sollicitat.html 

En aquell moment, tal com vam publicar, diversos sectors i perfiles de facebook molts afins a la dreta vallera van omplir les xarxes socials de mentides amb acusacions al govern de Compromís d'haver sol·licitat la revisió, cosa que com ja informàrem era completament falsa.

El mateix Ministeri d’Hisenda, i això es pot llegir en moltes noticies de premsa de l'època, va confirmat que estava pentinant a poc a poc el territori estatal a la recerca d’ampliacions d’habitatges irregulars, piscines sense declarar o construccions il·legals.

Aquestes inspeccions van començar amb ús de fotografies de satèl·lits, drons i altres mitjans moderns i afectava, quan és va iniciar, el 2017, un total de 1.272 municipis espanyols entre els quals hi havia Tavernes, al costat d'altres com Simat, Gandia, Oliva, el Real de Gandia entre les localitats de la Safor, o d'altres comarques. Veieu els enllaços 

https://www.levante-emv.com/safor/2017/05/14/catastro-localiza-18-municipios-safor/1566598.html 

https://www.levante-emv.com/costera/2017/05/09/catastro-localiza-3400-inmuebles-249/1564288.html 

Informació pròpia