L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dijous, 19 de març del 2015

SOBRE VOTS PARTICULARS (II): Un vot particular del PSOE per eliminar pintar els passos de vianants i els senyals de circulació

Cadires buides en el plenari extraordinari

Seguim amb l'explicació dels vots particulars presentats pels partits contra les propostes d'inversions del govern municipal de Compromís. Com ja vam dir, la diferència entre el vot particular i l'esmena rau en la condició del regidor que el presenta: si el regidor forma part de la comissió informativa que ha dictaminat la proposta seria un vot particular i si el regidor no en forma part, és una esmena.

Avui un dels vots particulars del PSOE:

Encara que el PSOE no es va presentar al plenari extraordinari de dimecres 11 de març, abans el seu portaveu Víctor Borrás havia presentat en el plenari del dia 2 de març el vot particular contra la decisió presa en la Comissió d'Hisenda del 23 de febrer. La comissió havia dictaminat a favor de la proposta presentada pel Regidor d’Hisenda, Perfecto Benavent, que permetia destinar 108.000 euros a la senyalització viària i de circulació del poble i platja.

El candidat a l'alcaldia pel PSOE, Víctor Borràs, en el seu vot particular ve a dir que el seu partit no està d'acord en dedicar els 108.000 euros a pintar passos de vianants, ni senyals de circulació i demanava que es destinaren a una obra, el mur del Vaca, sobre la qual no hi ha encara projecte ni permís de Confederació. (Al final de l'article ho expliquem tot)

Informe d'Intervenció:

Segons ens han explicat, a través del vot particular el regidor socialista canviava una modificació de crèdit per una altra totalment diferent, sense justificar en cap moment la urgència o necessitat d'eixe canvi.

Com és ben sabut, els vots particulars han d'estar informats per la Intervenció municipal. El vot particular del PSOE ha estat informat desfavorablement en base a:

1) implica una nova modificació de crèdits diferent de la proposada pel Regidor Delegat d’Hisenda sense justificar ni la necessitat ni la urgència.
2) Per fer això, caldria incoar un nou expedient de modificació de crèdits i la competència és de l'alcaldia o, per delegació, del Regidor d’Hisenda.

En base a això, a que hi ha un informe negatiu d'Intervenció, l'alcaldia va prendre la decisió de no incloure el vot particular en el debat.

El mur del Vergeret.

Tal com s'ha dit moltes vegades, el mur del Vergeret:
- No té projecte acabat
- No té projecte aprovat.
- No te permisos de la Confederació per a executar l'obra. 
- No té consignació per fer l'obra ni se sap que pot costar si no hi ha projecte.

L'alcalde de Tavernes, Jordi Joan, va confirmar en el plenari ordinari de març (dia 2) que l'Ajuntament ja està redactant eixe projecte, gràcies a una partida que va reservar en el pressupost del 2014. I que el projecte s'està redactant, això ho saben el PSOE i el PP.

L'alcalde també va dir en el plenari del dia 2 de març que una vegada redactat el projecte, podrem saber el cos i s'haurà d'aprovar per Confederació, exposar al públic, fer les clàusules administratives de contractació, establir el concurs per adjudicar l'obra, adjudicació final del projecte, etc. I a esperar que Confederació done el permís.

Estaríem davant d'un procés que pot tardar mesos i mesos, per tant considerava que, era millor acabar tot el procés i una vegada sabut el cost de l'obra, de la qual ara ningú no sap res de costos, establir el sistema de finançament de la mateixa.

Eixe procés, anant tot bé, no es podrà acabar amb total seguretat a fins ben entrat l'any 2016. No es comprén la postura socialista de voler paralitzar enguany els 108.000 euros que es poden destinar a pintura de passos de vianants i circulació que tanta falta fan en el poble.

Ara una cosa si que està ben clara: No van posar el mateix "empenyo" en fer la canalització i millora del riu Vaca quan governaven a Espanya i en la Confederació. Si l'hagueren posat segur que ja estaria tot fet!

Però no. El govern del PSOE, el del govern Zapatero no el va iniciar. Va estar anys, anys i anys pegant voltes pels despatxos de Madrid i de la Confederació, mentre si que es van donar pressa per executa els de Gandia i Oliva, ciutats governades pel PSOE.
-

1 comentari:

Anònim ha dit...

L`únic que vec, es que ni PP, ni PSOE volen fer ninguna millora per al poble perquè estan en contra de totes les millores proposades per aquest govern.Hem pareix molt vergonyós i ara fareu campanya per a dir-nos que voleu el millor per a Tavernes.
Que vos compre qui no vos conega!!!!