L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

divendres, 20 de març del 2015

Mirant a un altre costat

Quin  perfil moral i ètic impera en els centenars de milers de futurs votants del PP en terres valencianes, després de ser sobradament coneixedors dels casos Gürtel, Noos, Caixes d'Estalvis, etc., etc.,? Així m'interpel·lava un conegut, situat en el que genèricament s'ha denominat l'esquerra. La meua resposta va ser que el mateix perfil ètic que la de centenars de milers de votants del PSOE a Andalusia. Vaig tenir la sensació de que no li va agradar la resposta.

Encara que, si ens atenim als fets ja comprovats, tant en aquestes terres com en les andaluses, per a parlar de corrupció i de promeses incomplides no són els de el PP ni els de el PSOE els més indicats per a donar lliçons ni consells. Així que veure ara al Sr. Rajoy atacant a aquells que prometen coses que després no van a poder complir o al Sr. Fabra dient que el PP és el partit més honrat, doncs què volen que els diga...

D'altra banda, jo esperava la campanya electoral d'Andalusia per a veure als de Podemos actuar sobre un escenari real, i la veritat és que he quedat bastant defraudat. Aqueixa valentia per a atacar a la casta, a la banca, a la troica i a altres dimonis s'ha reduït a gens, a l'hora d'explicar el sistema muntat per la Junta d'Andalusia, amb el PSOE governant durant dècades, gràcies a la qual cosa el subsidi i el clientelisme són el pa nostre de cada dia. En açò s'ha vist que els de Podemos són més del mateix i a engolir, perquè del que es tracta en definitiva per a ells és de guanyar vots en aquestes eleccions, però sobretot en les pròximes generals.

Espere amb interès la pròxima discussió sobre el sistema de finançament i de les inversions de l'Estat en aquest País -el valencià, clar-, després de dècades de picar-nos i deixar-nos sense plomes i amb escataineig. I, davant açò, veure l'actitud dels representants valencians no solament de Podemos, que seran la novetat, sinó també dels del PSOE i del PP.

I és que si no hi ha un canvi de debò en el finançament, el pròxim Govern de la Generalitat, és probable que haja de ser intervingut. Malgrat obedients que hem sigut, amb independència de qui haja governat. I, dic jo para què ens ha servit?

Pere Mayor
President de la Fundació Valencianista i Demòcrata Josep Lluís Blasco.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Doncs sí,a l'amic del PSOE no li agradà que li digueren lo dels ERE's d'Andalusia com a resposta dels Gurtels del PP ací,però li hagués pogut contrarreplicar que igual també que els casos Pallerols,Palau i Pujol de CIU a Catalunya,espill on es miren molts amics de Pere Mayor.

Anònim ha dit...

Podrà tindre molts amics el Pere que siguen amics dels que dius, però eixos amics de Pere no estan implicats.

I si els amics els refereixes als de Compromís, són precisament qui estan donant vara ací a València contra la corrupció, els que més han denunciat totes les malifetes del PP.

Desafortunada la teua frase insinuant inexactituds simplement per justificar el que tots sabem: quan el PSOE ha governat també n'ha fet de grosses, començant pel cas Roldan -¿Te'n recordes?- i ara acabant amb els EREs d'Andalusia.