L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

diumenge, 22 de març del 2015

Enguany l'IBI abaixa entre el 13 i el 20% gràcies a la baixada dels valors cadastrals aconseguida pel govern actual


Enguany 2015, els veïns pagaran fins a 150 euros menys d'IBI del que hi havia previst gràcies a la baixada dels valors cadastrals dels habitatges. Totes les cases, algunes més altres menys, tindran baixades de l'IBI que van entre un 20% i un 13% d'estalvi sobre el que havia previst abans de baixar els valors cadastrals,  depén de quin carrer estiguen situades. 

La baixada de l'IBI que hem tingut i tindrem en el 2014, el 2015 i el 2016 és gràcies a la gestions del govern municipal que ha aconseguit una reducció del valor cadastral del 20% i una baixa del gravamen del 0'48 al 0'45.

Recordem la història:


- L'any 2006, el PP va actualitzar els valors cadastrals i va pujar l'IBI. La pujada vam començar a pagar-la el 2007  i l'actualització havia de durar fins el 2016. És a dir, cada any hi hauria una pujada acumulada del 10% en el període comprés entre el 2007 i el 2016.


- El govern actual va demanar a Hisenda baixar el valor cadastral, i ho va aconseguir en un 20%. Per tant, a partir del 2014 ja no s'ha aplicat cap de les pujades de l'IBI aprovades pel PP en el 2006. 

Això es pot vore ben bé en la gràfica següent: En color blau podeu vore quina era la pujada de l'IBI tal como va aprovar el PP en el 2006 i que anìavem a pagar fins el 2016.

En color taronja veieu com l'IBI que paguem baixa els darrers segons la previsió, és manté igual en el 2014, 2015 i 2016 gràcies a la rebaixa aprovada pel govern municipal de Jordi Joan.


Eixa baixada afecta a totes les cases. Totes les cases del poble paguen ara menys del que havia estat aprovat pel PP.


Hem agafat unes cases del poble i la platja perquè ho comproveu. En el quadre de davall està en color roig el que haurien pagat eixes cases fins el 2016 segons els baremos que va aprovar el govern del PP.

Al costat i en color verd teniu allò que anem a pagar de veritat eixos anys després de la rebaixa del valor cadastral feta pel govern de Jordi Joan. 

L'última columna en color negra es diu quin és eixe estalvi total per habitatge, que oscil·la entre 242 i fins a 460 euros en tres anys, sempre depenent del valor i en quin carrer estiga situada la  la casa.
 -

21 comentaris:

Anònim ha dit...

Pues jo pague ara més IBI.

Anònim ha dit...

Tu pagues ara menys IBI. Tots els del poble paguem ara menys IBI del varem pagar en el 2013 que va ser l'ultim any d'aplicació de les pujades aprovades pel PP.

Anònim ha dit...

Increíble com els pperos volen fer creure una mentida. Ells provoquen la pujada, el govern actual la frena i continuen amb les mentides. Vinga va, que ens tornen a governar que ara tenen poc d on traure. tots sabem que eixos no fan res gratis

Anònim ha dit...

A mi em fa la impresió de que ha pujat.
Tots els rebuts de contribució de esta legislatura son prou més alts que els de la pasada.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Això no es exacte. El rebut del 2012 i 2013 ja venia marcat pel PP.

L'any 2012 i 2013 els veïns vam pagar l'IBI segons la quantitat aprovada pel PP en el 2007 i que tenia vigència legal fins el 2016, si res no canviava.

I va canviar el 2014, quan el govern actual aconseguia reduir el 20% els valors cadastrals i el gravamen del 0'48 al 0'45.

Això ha fet que el 2014 va abaixar un poc i el 2015 i 2016 l'IBI siga igual.

S'ha explicat mil vegades.

Anònim ha dit...

Poseu el que es pagava en 2011 i el que es paga ara perque jo pague ara més contribució que fa 4 anys. En el meu cas no hi ha baixada i lo que pagaré en 2016 dependrà de qui governe.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Si vosté paga ara més que en el 2011 és perquè en el 2012 i 2013 es va aplicar i va pagar el que havia aprovat el PP.

I això no ho podia canviar el govern actual si Hisenda no li aprovava un canvi en els valors cadastrals.

S'explica ben explicat: Els valors d'actualització aprovats pel PP en el 2007 eren D'OBLIGAT COMPLIMENT LEGAL FINS EL 2016.

Només es modificarien i baixarien si es modifiquen els valors, com ha fet el govern actual.

Ho repetim: Vosté va pagar en el 2012 i 2013 no una quantitat aprovada pel govern d'ara, si no aprovada pel PP.

I per rebaixar, s'havia de rebaixar els valors cosa que ha fet este govern.

El quadre de barres ho explica ben clar: en blau l'aplicació legal que hi havia aprovada pel PP, en taronja la modificació del govern actual.

Si no ho vol entendre, no és ja problema nostre.

Anònim ha dit...

La majoria de comentaris diuen la veritat,encara que semblen contraris.
Els polítics d'abans pugen molt l'IBI. Els d'ara el frenen,però seguim pagant més IBI de quota cada any.
Ara puja,però en menys percentatge,però no baixa.
Amb lo fàcil que és d'explicar les coses sense sectarismes d'uns i altres.

La Cotorra de la Vall ha dit...

No es paga més IBI cada any des del moment que l'IBI està paralitzat i es paga igual el 2014, 2015 i 2016.
I abaixa, i prou, i ho tens en els quadres respecte a la previsió que hi havia.

Si va pujar el 2012 i el 2013 es perquè encara s'aplicava la pujada aprovada pel PP.

Aquest govern no ha aprovat cap pujada de l'IBI. Les tenia marcades per allò que va aprovar el PP en el 2007 fins el 2016, i s'han pogu eliminar les tres ultimes pujades gracies a haver rebaixat el 20% el valor cadastral a aplicar durant el 2014, 2015 i 2016.

No hi ha cap sectarismes en l'explicació dels números i tu ho saps.

Anònim ha dit...

L'IBI te dos components:
Valor cadastral que aproba el Ministeri i l'ajuntament ha conseguit baixar
Coeficient que aproba l'ajuntament i no ha volgut baixar ni en 2012 ni en 2013 ni en 2015 però si en 2014.
Per tant l'increment de l'IBI en esta legislatura es reponsabilitat de este govern i no del que governava la passada.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Si no haguessen deixat tant de deute en el banc, aparcament i proveïdors sense pagar potser el que dius del coeficient s'hagués pogut fer.
Es va fer quan s'ha pogut, una vegada solucionada una gran part de la situació greu econòmica que el govern es va trobar.
I tu això ho saps. I saps perfectament que en el 2015 impossible per la baixada d'ingressos que té l'Ajuntament, i abaixen ingressos però no abaixen les obligacions de pagament. Cal que Rajoy dote de recursos com cal els Ajuntaments i no que els retalle com esta fent.
No faces demagogia, per favor.
El coefecient s'ha abaixat del 0'48 al 0'45, cosa que el PP no va voler mai i no va fer en la passada legislatura.
Que vols que el deixen en el 0'4 %? I tot seguit es deixe de pagar treballadors, llum, fem i demés? I l'any que ve el tornem a pujar o declarem en fallida l'Ajuntament?
Per a desficacis economics ja teniem els de passades legislatures.

Anònim ha dit...

No estarà tan mal si hi ha superavit

Anònim ha dit...

Comptable no de caixa. Tots no paguen.
Informa't.

Anònim ha dit...

No sou no sereu mai imparcials en dir una noticia. Baixeu l'IBI, però continua pujant la quota,siga responsabilitat d'uns i altres. I quant la responsabilitat és pròpia pel coeficient municipal ,hi ha excusa en que la situació econòmica es roina. La dels que paguem,t'assegure que també és roina. I el problema és de l'Ajuntament,el que no,pot fer és dir que es baixa l'IBI i després no dir que no es baixa el màxim del coeficient. Sempre dient només la part que interesa,si no sabérem ja la historieta del deute local del PP,ningú us hauria votat.

La Cotorra de la Vall ha dit...

NO puja la quota. T'ho diguem ben clar en el darrer quadre.
Tens a l'esquerra el que hauria sigut i a la dreta el que paguem els tres anys últims.

Anònim ha dit...

S'ha baixat el coeficient del 0'48 al 0'45. No t'enteres, comentarista de les 21'40

Anònim ha dit...

Cotorra,dades del quadre de la notícia anterior,a este blog:
IBI 2011 470€
IBI 2015 524€
Si això no és pujar una quota,rebut,anualitat de contribució o com vullgueu dir-li,expliqueu-ho qué és el que és.

Anònim de les 22:37, llig el comentari de les 10:39 i t'enteraràs del que parle,hi ha que llegir tots els comentaris d'un mateix fil per poder seguir-lo.
A vore si tú t'enteres del que s'enterem els demés.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Doncs no ho has llegit bé:

1. L'IBI del 2011, 2012 i 2013 el va aprovar, el va marcar, el va decidir el govern del PP, i no el govern actual.

2. El Pla d'Actualització de l'IBI derivat de l'aplicació dels valors cadastrals aprovats en el 2006 era d'obligat compliment i d'aplicació entre el 2007 i el 2016.

3. Ho hem dit per activa i passiva: Els anys 2011, 2012 i 2013 son IBIS decidits pel PP.

4. Els del 2014, 2015 i 2016 son IBIS aprovats, decidits i aplicats pel govern actual.

5: Els IBIS decidits pel govern actual no han pujat ni pugen. El quadre t'ho diu ben clar: el que pagaran, color verd. No pugen.

Anònim ha dit...

Jo i molts altres no entrem en si els IBI els heu aprovat uns o altres,sino si este any paguem o pagarem més o menys que l'any passat. MÉS. Això ho tenim clar.
Si vols parlar de mèrits i partits,baixareu un poc per coeficient municipal,cosa que no heu fet totalment,ni els tres primers anys de govern. Pel motiu que siga. Ningú ha parlat de motius ni de decissions. És com si Hidroelèctrica o Aguas de Valencia ens intenta explicar perque ens puja la quota,no ens va a interesar massa.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Doncs havies d'entrar en qui ha treballat per baixar-lo, perque el PP mai no va voler baixar res en la passada legislatura i se li va demanar.

I ara: Perquè dius que pagaràs més si encara no has pagat l'IBI?

Ens ho expliques, en que et bases per dir això?

L'any 2014,2015 i 2016 es paga igual. Mira els quadres.

Anònim ha dit...

Cotorra no ho intentes més. No volen saber més. Van a pinyó fixe. Hi ha molt de karlesmisme solt:Jordi malo resto bueno. A Maig se'n duran una sorpresa. Ji ha Jordi pa rato.