L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

diumenge, 22 de març del 2015

Enguany pagarem menys IBI per la rebaixa dels valors cadastrals aconseguida pel govern municipal


 Que el govern de Jordi Joan ha abaixat l'IBI és un fet indubtable. També és indiscutible que durant el 2014, 2015 i 2016 pagarem molt menys del previst i aprovat com a conseqüència de la pujada de l'IBI aprovada només pel PP i que s'havia d'aplicar entre el 2007 i el 2016.  

A saber i recordar: 

1. En el 2006 el PP va aprovar una pujada de l'IBI que s'havia d'aplicar durant un període de 10 anys, del 2007 al 2016

2. La pujada es deu a l'actualització d'Hisenda dels valors cadastrals. El govern del PP de Tavernes no va al·legar res en contra ni es va oposar mai.

3. Per abaixar l'IBI, s'han d'abaixar els valors cadastrals actualitzats en el 2007.  El tràmit el va iniciar el govern de Jordi Joan davant cadastre i va continuar en el Ministeri d'Hisenda i es va aconseguir la rebaixa del 20% del valor cadastral que s'ha aplicat en el 2014 i 2015 i s'aplicarà en el 2016.
 
Això són fets que no tenen discussió per a ningú, excepte per aquells que no els interessa vore ni reconéixer els fets, aquells que no volen sentir parlar que foren ells qui acceptaren i aprovaren un IBI desmesurat i damunt sense mai reclamar al Ministeri d'Hisenda.

El PP, es vulga o no, va aprovar "el quadern de ruta" de l'IBI entre el 2007 i el 2016,  va aprovar l'actualització en 10 anys i l'hem estat pagant fins el 2013 inclós. I si no hem continuat pagant-la  fins el 2016 és gràcies a la rebaixa aconseguida pel govern de Jordi Joan. I això ho sabeu i el poble també ho sap.

Damunt són capaços de dir que el govern actual ha pujat l'IBI un 30% quan hem estat pagant els anys 2011, 2012 i 2013 allò que va aprovar el govern del PP amb la seua majoria absoluta.

Evalució de l'IBI en les dues legislatures, govern PP i de Jordi Joan

Com també repeteixen constantment la falsedat que el govern de Jordi Joan ha pujat l'IBI un 30%. I és totalment el contrari: el govern de Jordi Joan ha abaixat l'IBI sobre el que hauríem pagat.

I el que és més lamentable és que el PP ho diu i ho publica sense aportar cap xifra al ciutadà, sense fer cap històric de l'IBI des de la darrer actualització del 2007 i, si diuen alguna dada, la diuen retallada i incompleta: ho fan només dels darrers anys de manera que, com no informen del període global, el que fan és desinformar al ciutadà.

Els quadres que oferim (cliqueu damunt per agrandir) parlen per ells a soles. Hem pres les dades reals de cases ubicades als carrers que se citen, del poble i la platja, perquè nosaltres sí que aportem dades i quan escrivim, ho fem amb números i xifres a la mà.

La conclusió està ben clara: 

-  la pujada de l'IBI entre el 2007 i el 2011, govern del PP, va ser una completa exageració, arribant a pujades del 100% en alguns carrers.

- la pujada del període 2011-2015, govern de Jordi Joan, és molt menor i inclou els anys 2012 i 2013 que, com ja hem dit, vam pagar l'IBI segons havia aprovat el PP.


Cobrat a l'any
 Si ens anem a valors totals, observem que durant el govern del PP el global va passar de 3'5 a 5'8 milions, o siga 2'3 milions un augment del 65'71%. Durant el govern de Jordi Joan ha passat de 5'8 milions a 6'9, un augment de 1'1 milions que en percentatge representa el 18'96%.

Números són números, i xifres són xifres. No hi ha el 30% que diu el PP ni el govern de Jordi Joan ha increment l'IBI, al contrari l'ha baixat, i molt, sobre el que ens tocava pagar respecte a allò que ells havien aprovat fins el 2016.
-

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Esta legislatura es paga més IBI que la passada. S'ha passat de pagar 5,8 milions d'euros a pagar 6,9 milions d'euros i això en el meu poble es diu pagar més contribució.
Pot ser que ara es pagaría més si el PP encara estiguera governant però això és una premisa que no es pot comprobar.
El PP va pujar la contribució una barbaritat però els que estàn ara encara l'han pujat més.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Els números no diuen això i ho hem explicat ben explicat:
hem pagat el 2011, 2012 i 2013 amb els números aprovats pel PP en el 2007.

El PP va aprovar actualitzar el valor durant 10 anys: 2007-2016 i era el que s'estava aplicant fins el 2013, quan es va aconseguir la reducció del valor cadastral.

Eixos valors de l'IBI EREN D'OBLIGAT ACOMPLIMENT FINS EL 2016 INCLÓS si els valors cadastrals no abaixaven cosa que ha fet aquest govern.

Podem explicar, dir números... Entre aquesta i la noticia següent que hi ha s'explica. No podem fer res perquè puga vore qui no vol vore. Ni podem obrir els caps a colps de maça perquè entenga qui no vol entendre.

Lamentem dir-ho però és així de clar.

La Cotorra de la Vall ha dit...

A vore si queda clar:
La pujada de 5'8 a 6'9 milions es deguda a l'IBI del 2012 i 2013, que vam pagar els vallerets perquè aixi ho va aprovar el PP. No són pujades aprovades per este govern, encara que SI estava obligat a aplicar-les.

Com també ha tingut este govern que fer-se càrrec dels 1'8 milions de l'aparcament i de pagar els proveïdors que el PP no va pagar, entre moltes coses.

I cal recordar que a més de la rebaixa dels valors cadastrals l'any que ve s'aplicarà la reducció de l'IBI a les terres que estan com urbanitzables, una altra empastrada també del PP i el seu PGOU.

Anònim ha dit...

Es puja de 5'8 a 6'9, però es baixa. A vore com s'explica a la gent... O millor dit,com no vol explicar-se. Perque lo de que s'arroseguen decisions del PP,ho entenem tots,però a diferencia dels partits,els ciutadans no ens interesa de quí són les decissions (com a molt en eleccions,però això és altre tema) sino el que paguem cada any. Una cosa és pagar menys,i altra pagar menys del que hauríem pagat (o no) de manar altres. Cal acabar les frases.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Les hem acabades les frases per a qui vol llegir-les i/o entendre-les. I ho hem explicat ben clar:

1- També és indiscutible que durant el 2014, 2015 i 2016 pagarem molt menys del previst i aprovat com a conseqüència de la pujada de l'IBI aprovada només pel PP i que s'havia d'aplicar entre el 2007 i el 2016.

2- El PP, es vulga o no, va aprovar "el quadern de ruta" de l'IBI entre el 2007 i el 2016, va aprovar l'actualització en 10 anys i l'hem estat pagant fins el 2013 inclós. I si no hem continuat pagant-la fins el 2016 és gràcies a la rebaixa aconseguida pel govern de Jordi Joan. I això ho sabeu i el poble també ho sap.

3-Damunt són capaços de dir que el govern actual ha pujat l'IBI un 30% quan hem estat pagant els anys 2011, 2012 i 2013 allò que va aprovar el govern del PP amb la seua majoria absoluta.

4-Números són números, i xifres són xifres. No hi ha el 30% que diu el PP ni el govern de Jordi Joan ha increment l'IBI, al contrari l'ha baixat, i molt, sobre el que ens tocava pagar respecte a allò que ells havien aprovat fins el 2016.

Si vosté i algun altre no ho teniu clar, no es problema nostra.

Anònim ha dit...

Titular: enguany pagarem menys IBI...gràcies al govern municipal.
Jo no veig ahí acabada la frase,i és el titular. Sols s'ha baixat sobre una pujada,de manera que les quotes han pujat i continuen pujant. I això no es diu clarament,sols la part que interesa.
El que jo dic ho entenen els de totes parts i ideologies,es deuria pensar més en el ciutadà i menys en els interesos partidistes,als primers es deuen els polítics (i sou part,en ser un blog polític) i als segons ja teniu els afiliats i les seus per a predicar.

La Cotorra de la Vall ha dit...

NO puja la quota des de la baixada dels valors cadastrals. No puja els darrers tres anys d'IBI, del 2014 al 2016 inclosos, quan s'aplica la baixada aconseguida pel govern actual.
T'ho diguem ben clar en el darrer quadre de la noticia que hi ha despres d'aquesta.
En eixe quadre tens a l'esquerra el que hauria sigut i a la dreta el que paguem els tres anys últims.
I esta ben clar que no puja la quota.