L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dimarts, 31 de març del 2015

Costes inicia avui una regeneració de la platja de la Goleta. Els treballs es pararan els dies festius per no destorbar els visitants de la platja.



Imatge del 2002 amb l'arenal de la Goleta

La regidora de Compromís Llum Sansaloni, responsable d'Infraestructures Urbanes, ha confirmat que Demarcació de Costes inicia avui dimarts obres de reposició d'arena en la platja de la Goleta que s'allargaran fins el pròxim dia 15 d'abril. L'objectiu es reposar l'arena arrossegada pels temporals d'hivern i preparar la platja de la Goleta per a la temporada estival. 

Sansaloni reconeix que "la reposició d'arena és necessària. Però lamentem que Costes es dedique any rere any a efectuar obres i gastar-se diners en parxes per reposar una arena que la mar es tornarà a engolir, en lloc d'iniciar un projecte definitiu que solucione el problema que té la Goleta i tot el sud de la desembocadura del Xúquer"

Els treballs de reposició d'arena s'han iniciat una vegada el Ministeri de Medi Ambient ha obtingut els permisos de medi ambient de València i es confia estiguen conclosos el 15 d'abril. Cal indicar que els treballs pararan el pròxim divendres, dissabte, diumenge i dilluns de Pasqua i també el dissabte, diumenge i el dilluns de Sant Vicent per no destorbar els visitants de la platja en aquests dies festius. 

L'arena a aportar a la Goleta s'extraurà de l'arenal ubicat al costat d'on desemboca el riu Vaca i els camions de transport, com ja ha passat en altres actuacions, viatjaran pel Cami Reial ( la carretera comarcal Natzaret-Oliva), per entrar a la platja de la Goleta per la zona del Molló, seguir al costat del canal de defensa del nord, urbanització Maria Azul i dipositar l'arena en la platja, entre les places de Cabrera i Formentera, per ser escampada.
 
Una imatge actual amb l'arenal desaparegut
 
Diners al fons del mar

L'aportació d'arena pretén evitar la regressió de primera línia, cas de la Goleta, des que es va construir l'espigó del Xúquer. Les aportacions continues d’arena des de fa anys s’estan demostran que són transitòries i només són remeis puntuals per evitar entrades de la mar a la urbanització, però continuem des de la solució definitiva malgrat les promeses que vam tindre passades legislatures de solució definitives. 

Segons els estudis, l'erosió de la platja de La Goleta es deuria al fet que els dics i espigons construïts a la desembocadura del Xúquer barren el pas als sediments i fan que es dipositen al nord quan una gran part haurien de dipositar-se tant a la platja de la Goleta com a la del Brosquil, al sud del Xuquer. I mentre la situació siga eixa tot continuarà igual, amb la qual cosa per molta aportació d'arena que es faça al primer temporal desapareixerà, com estem veien de fa anys. 

El Ministeri del Medi Ambient que té la competència de la costa ja fa anys que, siga amb govern del PP o del PSOE, prometen actuacions definitives que mai no han arribat. Un estudi de la UPV assenyala que després de la regeneració dels trams perduts calia construir espigons submergits al llarg de la platja que retingueren els sediments i garantir la línia de costa. 

I això no es fa, i per tant, haurem de dir ¡benvingudes siguen les regeneracions! encara que tots sabem, començant pels nostres governants a Madrid, que serà diners tirats.... al fons de la mar!!!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hui?
Per què no esperar a que pase Sant Vicent?

La Cotorra de la Vall ha dit...

Li ho hauràs de preguntar a Demarcació de Costes.
Això es cosa de Demarcació de Costes del Ministeri de Medi Ambient no de l'Ajuntament.

No ho podem confirmar, però tot el que hem escoltat del tema sembla ser que a l'Ajuntament també va ser informat ahir.