L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dimecres, 25 de març del 2015

L'ajuntament disposa del projecte de regeneració i millora del llac de la Goleta, que no podrà executar per l'oposició del PP i PSOE

Detall del projecte amb zones de recirculació d'aigua i escenari



L'Ajuntament de Tavernes ja disposa del projecte de regeneració i millora denominat “Naturalització del llac de la Goleta", encomanat l'any passat a tècnics especialistes de la UPV, amb l'objectiu de dur a cap una actuació que permeta la regeneració i la millora ambiental de la zona i dotar al llac d'un ús lúdic i recreatiu per als veïns i turistes.

Aquest projecte de millora i regeneració del llac tindria un cost de 80.000 euros i per executar-lo el govern municipal de Compromís va disposar en el pressupost del 2015 d'una partida amb la consignació suficient per a les obres.
.
Van ser les esmenes presentades pel PP i pel PSOE al pressupost del 2015 les que van eliminar tota possibilitat d'executar el projecte de millora del llac, a pesar de que tots els sectors socials i turístics reconeixen que és una obra molt important per a la platja de Tavernes, amés de ser una actuació amplament reclamada tant pels veïns com pels turistes .

El projecte

L'Ajuntament de Tavernes va encomanar el projecte a José Andrés Sanchís Blay, llicenciat en Ciències Ambientals i Enginyer Tècnic Agrícola, que és professor associat de l’UPV (Campus de Gandia) i a María Teresa Sebastiá Frasquet, doctora en Ciències Ambientals i professora ajudant doctor per la UPV (Campus de Gandia). El cost de la redacció del projecte ha estat de 11.797 euros IVA inclòs.

Els tècnics van realitzar primer un diagnòstic mediambiental detallat del llac de la Goleta, partint de la consideració que és un tanc de tempesta que arreplega les aigües pluvials de la platja de la Goleta de Tavernes. Així mateix s'ha estudiat totes les característiques de funcionament del llac, així com anàlisi d'aigua i fangs.

El diagnòstic ha estudiat les possibles alternatives a la naturalització i millora ambiental, sempre buscant com objectius produir la recirculació de l’aigua del llac, evitar la falta d'oxigen en l'aigua, disminuir els nutrients de l’aigua i del fang i aconseguir l’equilibri ecològic del llac. L'estudi contempla alternatives d'ús lúdic, recreatiu i paisatgístic del llac, sempre tenint en compte els factors de sostenibilitat econòmica i ambiental. 
El projecte contempla instal·lar un escenari per a actes

Actuacions previstes al projecte

El projecte contempla diverses alternatives d'actuacions en el llac entre les quals està la creació d'un circuit de recirculació de l’aigua amb clarificadors d'UV o ultrasons, la construcció de biofiltres que disminuesquen els nutrients, aclaresquen l'aigua i aporten oxigen, a més de ser una millora paisatgista del llac.

L'estudi preveu diverses millores puntuals en la xarxa de pluvials de la platja per evitar el trasllat de contaminació al llac, el manteniment dels airejadors i sobre tot, una disminució del nombre d’ànecs i oques, per ser la principal font d'abocament de nutrients al llac, més de 3500 kg de fem al any segons l'estudi, i la reintroducció d'espècies autòctones, cosa que implicaria l'eliminació de les especies de tortugues invasores existents.

Un altre dels punts desenvolupats en l'estudi són els usos lúdics, d'oci i culturals que se li pot donar al llac, bé mitjançant activitats com modelisme naval o la construcció d'un escenari de 125 metros que poguera acollir alguns actes, com va ser el passat estiu el festival de corals. Tot aquest projecte es completaria amb la posada en pràctica de campanyes de conscienciació cívica i mediambiental. 
-

5 comentaris:

Anònim ha dit...

No comprenc com el PPSOE pot ser tan dur de mollera i oposar-se a millorar el llac quan tots els anys tenim alguna cosa o altra, sense oblidar olors i demes.

Anònim ha dit...

El PP i el PSOE ( o millor dir PPSOE?) continuen fent-ne de les seues.
S'han oposat i han impedit pintar els senyals de vianants, pintar la senyalització vertical, millorar el mobiliari urbà, millorar els parcs i jardins i ara, s'oposen a la millora del llac de la Goleta que fa falta urgent, per tal d'evitar males olors i alguna mort de peixos.

És un projecte llargament demanat pels veïns de la zona i pels turistes en general i esmenen el pressupost per anul·lar-lo.

Podrien explicar per quin motiu?
Vergonyosa la seua actuació.

Anònim ha dit...

Heu tingut quatre anys per fer moltes coses i no heu fet res. Ara us ve les preses i el despreci a una opossició que mai ha votat res a favor i abans era lo normal. Si ara la opossició la ha engruixit algú i ja no maneu heu estat vosaltres. Haver-se espabilat i no deixar-ho tot a preeleccions.

Anònim ha dit...

Amb quins diners? Amb els que tenia Barcenas a Suïssa?

El teu comentari a més de ben lluny de la realitat del que ha sigut la legislatura sona a odi, rancunia i la veritat, a no massa "listo".

No passa res. El dia 24 tindreu el premi.

Anònim ha dit...

La veritat es que el projecte fa falta i esta super be.