L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

diumenge, 29 de març del 2015

Diumenge de Rams... l'altre que ve la mona a les mans!!! (popular de Tavernes)




La Processó dels Rams ens ha servit per entrar oficialment en la Setmana Santa. L'acte ha estat acompanyat per un dia amb molt bon sol i calorós, potser per saludar també el canvi d'hora que hem tingut la nit passada, cosa que ha fet que molts veïns i veïnes de Tavernes s’hagen animat a eixir al carrer per assistir o presenciar la processó.

Cal remarcar que l'estètica de processó tradicional que tenia l'acte ha estat canviat els darrers anys per un acompanyament-passejada del fidels pels carrers del recorregut de Tavernes precedint les confraries i la representació de Jesucrist. 
 

L'organització, com és tradicional, ha començat a l’esplanada del col·legi Sant Josep “Patronato” amb la benedicció de palmes i per representar l’entrada de Jesucrist a Jerusalem a cavall d’una burreta s'ha comptat amb un animal.

La processó ha comptat amb una ampla representació de la Junta Major de Setmana Santa i de totes les confraries de Tavernes (Confraria "Crist del Perdo", "Germandat la Dolorosa", "Jesús de Nazaret", "La flagel·lació de Jesús", "Ntra. Sra. de la Pietat", "Sant Sepulcre" i "Soledat de Maria"), que han desfilat pels carrers de la ciutat acompanyades dels sons de les bandes de cornetes i tambors. Cal esmentar la presència de molts regidors de la corporació municipal, presidida per l’alcalde, Jordi Joan. 
 
 
El recorregut ha estat l’habitual dels últims anys: eixida de l’església de Sant Josep, carrer Sant Josep, Sant Agustí, Verge de Sales, Carme, Plaça Major, Carrer Major, Empedrat i Carrer de l’Església fins la parroquial de Sant Pere. 
 

Tancava la processó, després dels regidors i l’alcalde, la banda de la Societat Instructiva Unió Musical de Tavernes, a la qual cal esmentar i felicitar car va ser el diumenge de Rams de l’any 1883, quan va actuar per primera vegada.