L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

diumenge, 15 de març del 2015

Avui fa 717 anys que Jaume II el Just va fundar Valldigna


La Valldigna celebra avui el 717 aniversari de la fundació del Reial Monestir de Santa Maria. Va ser un 15 de març de 1298, quan el rei Jaume II el Just atorgava carta de fundació del monestir cistercenc a l’abat de Santes Creus, Fra Bononat de Vilaseca. 

El nou monestir serà durant més de cinc segles un símbol per a tots els valencians i resumirà entre les seues parets la història, l’arquitectura, l’art i tots els avatars històrics del poble valencià.

2 comentaris:

CAROLINA TEODORO GRAU ha dit...

La publicació serà vostra però la fotografia no ho és. La foto és de l'arxiu de Francisco Teodoro Calatayud. Ens agradaria que això ho respetareu. Moltes gràcies.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Efectivament, la publicació és nostra. I la fotografia cedida per un dels nostres col·laboradors.

Francisco Teodoro Calatayud (q.e.p d), persona que apreciàvem i tenim sempre en gran estima, i de la qual sempre hem reconegut la tasca que ha fet, i així ho hem demostrat sempre en les publicacions que ací li hem dedicat, no és l'única persona que ha fotografiat i fotografia el monestir i tampoc l'única que ha fet llibres gràfics sobre el monestir o altres monuments de la Valldigna.

En el cas que ens ocupa, la fotografia no és una fotografia de son pare. Si haguera sigut, hauria estat un plaer posar el seu nom a l'autoria.

I vosté ho pot comprovar (cosa que ens pareix no ha fet) en el seu arxiu.

Les dades exif de la foto diuen, entre altres, que és una foto:

Feta el dia 17/12/2010 amb una càmara SONY, usant un objectiu DT Sony 18-250 mmm i disparada a 18 mm. equivalent a un 27 mm en pel·lícula de 35 mm.

Si encara té vosté dubte sobre l'autoria, ens diu un correu on li podem enviar l'original, si vol en format jpg o en format RAW.