L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

divendres, 20 de març del 2015

Les enquestes auguren un canvi radical en les Corts Valencianes.

Una enquesta socialista afirma que després de les eleccions del 24 de maig, el PP no podrà de cap manera, ni pactant amb Ciudadanos sumar els 50 escons per a la majoria absoluta (ara en té 55 escons).

El PP aconseguiria 34 diputats i entre el 27% i el 27,5% dels vots molt lluny del 49,4% de 2011. Ciudadanos confirma la seua eclosió en aconseguir entre 12 i 14 escons amb una intenció de vot que oscil·la entre el 10,8% i l'11,6%. 

El PSOE també retrocedeix però menys. Passaria del 28% al 23-23,9% i perdrien entre 5 i 7 diputats: n'aconseguirien entre 26-28.

Compromís, amb cap de llista en Mònica Oltra, seria la tercera força quant a intenció de vot (12-12,5%) i en diputats. N'aconseguiria 13. Cal dir que Mònica Oltra és el polític més valorat dels candidats a presidir la Generalitat. 

Podemos aconseguiria 12 actes en les Corts amb un 11,4-12% dels sufragis.

Esquerra Unida, que va aconseguir un 5,9% en 2011 i 5 diputats, quedaria fora de les Corts Valencianes al no superar la barrera del 5%. Tampoc aconseguiria representació la UPyD de Rosa Díez i Toni Cantó, que amb prou faenes arribaria al 2-2,4%, si avui se celebraren eleccions. 

La enquesta està elaborada a partir de 2.056 entrevistes telefòniques realitzades entre l'1 i el 15 de març.

Per circumscripcions, el PP aconsegueix el seu millor resultat a Castelló (29,3-29,8%) i el pitjor a València (26,2-26,8%), mentre que el PSPV i Ciudadanos aconseguirien registres parells en les tres províncies. Compromís presenta resultats molt desiguals, que van del 14,6-15,3% a València al 8,8-9,1% a Alacant. Podemos aconsegueix el millor resultat a Alacant (12,6-13%) i per sota del 9% a Castelló.

14 comentaris:

Anònim ha dit...

Si mal no recorde la majoria a Les Corts són 50 diputats, ja que en total en són 99.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Així és.
Hem canviat la redacció. No estava massa ben expressat.

Anònim ha dit...

Veieu factible un pacte PSPV - Compromís - Podemos? Crec que si el PP perd la Generalitat fins les eleccions generals pot tindre una gran debacle si s'obrin els calaixos i comencem a conèixer la magnitud real de la corrupció al País Valencià i a altres zones de l'Estat

Anònim ha dit...

Es l'estat natural de pacte.

Anònim ha dit...

Continua el bipartidisme a les Corts.

Anònim ha dit...

Vols dir que creus pacten PP i PSOE?

Anònim ha dit...

Jo veig possible un pacte PP-PSOE en altres llocs. A nivell de País Valencià no ho veig. Té massa a perdre el PSPV juntant-se amb un partit corromput absolutament. A nivell autonòmic encara el veig massa net per a voler-se embrutar d'eixa manera

Anònim ha dit...

El PP encara pedra alguns mes...

Anònim ha dit...

Com es fa el repartiment dels 13 entre Valencia, Castelló i Alacant?
Aupa Jordi!!!

Estruch ha dit...

El que veig vergonyos es que el Valencianisme polític es vega per l.esquerra superat de nou per altres arrivats del centre peninsular amb una marca amb un nom i ningún programa clar en quant a esta terra, i pel centre polític aparega també i amb força altra opció centralista, quasi quasi més que el PP, i ninguna valencianista.
Que inventen ellos dia un cientific fa temps, que luchen ellos dona ganes de dir a aquels que portem cadascun en un caire però tots amb un mateix objectiu, per a que esta terra estiga on li correspon entenent que això sols serà possible quant governen es d.ací però des d.ací.

Anònim ha dit...

La Mare de Deu de lluny fa més miracles per a molts i també es més fàcil despreciar els que son de casa i lloar i triar els foranis.

Eixe mal ja fa temps que el tenim els valencians i així ens va.

El Conde Duque de Olivares ja ho va dir: valenciano pueblo muelle (muelle en el sentit de fluix, moll de morros...)

Anònim ha dit...

Per als dos últims comentaris,dir que el valencianisme de dretes ha acabat venent-se a la dreta espanyolista,i això els costarà de remuntar. Només cal vore l'ús que fa el PP dels signes d'Identitat i del catalanisme.
I per la corrupció,a l'estat s'ha demostrat que ha tacat tots els partits convencionals,d'ahí l'auge dels nouvinguts. Per això mateix,repunten Compromís,sobretot per la feina de carrer de l'Oltra i el mutis dels més nacionalistes. I no et queixes,Enric,que si encara estigueres a UV en trauríeu menys dels que traureu.
Preferisc que vinga un dur de fora i posar les coses al lloc a deixar que seguisquen manant els molls de dins de casa.

Robin ha dit...

Oltra es una molt bona candidata, i de fet ha tingut accés a alguns probrames a LaSexta, estaria bé que aconsseguira algun més. Te molt de carisma, sap parlar, agil en paraules i empatitza rápidamen amb el que pensa/vol/reclama la ciutadania.
Ànim COMPROMIS, i a segur treballant millor encara.

Anònim ha dit...

Per crert, Cotorra, no se li ha contestat al comentarista de 08:42, algun aclariment?