L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dijous, 12 de març del 2015

L'ESTAT DE LA QÜESTIÖ: Un mateix fet, dues interpretacions



Un veí de Tavernes va morir el passat dilluns a l'hospital de Gandia. El cos es va traslladar a un tanatori local i s'ha de soterrar aquest matí. Era una família sense recursos i no podia enterrar-lo. Ahir dimecres, els familiars van anar a l'Ajuntament a demanar una solució. Fins eixe moment no s'havien posat en contacte amb cap regidor del govern que en el plenari del matí ja van dir que desconeixien el cas.

Us oferim les versions dels dos periòdics comarcals. No anem a valorar-ne cap. Les valoracions de les versions seran vostres.

No obstant, pensem que no són temes per a fer política. Això per als blogs. I si s'expliquen els fets, s'expliquen bé, amb detall, i contrastant les versions, que això sempre és un tema sensible. 


Las Provincias: 

Titular: Tardan casi tres días en enterrar a una persona sin recursos en Tavernes 

"Ayer por la mañana, las tres hijas del fallecido se presentaron en el consistorio en busca de una solución. Su padre había faltado en Gandia y no tenían dinero para enterrarlo. El cuerpo sin vida permaneció en uno de los tanatorios de la Vall.

En el debate anterior al pleno del miércoles, que finalmente no llegó a celebrarse, el portavoz popular Manolo Vidal, denunció los hechos. Llum Sansaloni, responsable del cementerio, manifestó que el ayuntamiento tenía mecanismos para hacer posible el entierro.

Según la familia, hablaron con técnicos municipales que les indicaron que no podían hacerse cargo del sepelio. Hasta la tarde no se pusieron en contacto con ellos desde el ayuntamiento para dar sepultura al fallecido. El alcalde, Jordi Juan, indicó que ya se había solucionado el asunto y que el entierro será hoy a las 11 horas." 

Levante-EMV: 

Titular: Tavernes se hará cargo del entierro de un vecino cuya familia dispone de escasos recursos 

La familia, preocupada por no poder dar un trato digno al hombre en su fallecimiento acudió al ayuntamiento pidiendo ayuda. Según pudo saber este periódico, se dirigieron al departamento de Servicios Sociales (està en el Braç Treballador), donde no recibieron una respuesta clara por parte de los técnicos para dar solución a su problema que fue interpretada como una negativa a ayudarles.

Preguntado ayer por este periódico, el alcalde, Jordi Juan, negó que el consistorio se negara a ayudarlas. Es más, explicó que desconocía el caso porque «nadie de la familia se ha puesto en contacto con ningún concejal del gobierno para hacernos llegar la cuestión». En todo caso el primer edil dijo que la familia «no tiene que preocuparse de nada porque al hombre le vamos a dar sepultura como hacemos en muchos casos como este que ocurren habitualmente». 

El concejal de Bienestar Social (sic), Perfecto Benavent, acudió ayer por la tarde en persona a casa de la familia para tranquilizarles y explicarles que el ayuntamiento correría con los gastos del entierro. Eso se producirá hoy, a las 11 de la mañana. Se enterrará el cuerpo en el suelo y no en un nicho y el consistorio correrá con los gastos del ataúd y los trámites.
-


5 comentaris:

Anònim ha dit...

Una cosa hi ha certa: Ni Las Provincias (pro PP) ni el Levante (pro PSOE) es traguen a Compromís.
No sabem si ja s'haurà eliminat l'ordre que sembla ser (almenys això deia Morera) tenien els redactors d'evitar parlar i més encara en positiu de Compromis.
Si lliges Las Provincias culpable i ben culpable del fet Compromís, el titular d'escàndol.
En el Levante-EMV s'expliquen més des de la imparcialitat. Jo espera que no siga flor d'un dia.

Anònim ha dit...

Que jo sàpiga Benestar Social no està delegat en Perfecto si no que la porta diréctament l'alcalde : Es així o no ? .

La Cotorra de la Vall ha dit...

Si. Una errada del diari.

Per això si et fixes em escrit sic al final:

concejal de Benestar Social (sic)

Sic (en llatí "sic" significa: així) s'empra en escrits, normalment entre parèntesis i per indicar que una frase o una paraula s'ha usat de manera indeguda, però l'errada o l'ús erroni està en la font original i no és obra de la persona que la reprodueix.

Anònim ha dit...

Ho haguéssiu pogut comentar,la cosa de la errada,sembla proteccionisme cap la figura del alcalde. I així,l'alcalde envia a Perfecto a la visita o no? I,per a qué s'agafa atribucions amb les quals després no pot cumplir? Diuen,que des de que se n'anà Víctor,Jordi no ha xafat el braç treballador,el qui es queixava de que Karina primer i el del PSOE després,no treballaven.

La Cotorra de la Vall ha dit...

¿Nosaltres hem de comentar una errada d'un diari? Ara ens diria que ens estem burlant. ja hem fet prou de posar "sic" i tot el món ja sap el que vol dir això.

¿A vosté qui li ha dit que l'alcalde va enviar a Perfecto Benavent? Li recordem que les despeses municipals les gestiona la regidoria d'Hisenda i és qui havia de negociar la forma de pagament amb la funerària. El problema no era d'Ajuntament, era de pagar a la funerària.

I disculpe'ns, ho deixem ací.

I quan això que diuen... diuen... diuen...

A Tavernes sempre s'ha dit que allò que veges creu-te la meitat i el que no veges, res.

¿Vosté això que no ha xafat el Braç treballador s'ho creu?
Li recorde que hi ha gent que per a ells la campanya electoral no es informar del seu programa sinó acoso i derribo a l'alcaldia.