L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.376
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 15.042

dissabte, 14 de març del 2015

Dia de la Valldigna: Eladi Mainar presenta "El último cruzado español: el padre Oltra y el franquismo". Actuació de la Coral "Quinzedemarç"



 
Dins dels actes que aquest cap de setmana commemoren el "Dia de la Valldigna" (15 de març) l'historiador i professor de Simat, Eladi Mainar Cabanes, va presentar ahir el llibre "El último cruzado español: El padre Oltra y el franquismo", volum que va obtindre el Premi Valldigna 2014 d'Investigació. L'autor ha estat acompanyat del president de la Mancomunitat de la Valldigna, Sebastià Mahiques. 

Eladi Mainar ens ha explicat que el llibre conta la vida del pare Miguel Oltra, franciscà nascut a Benifairó de pares de Simat, i tot un referent del nacionalcatolicisme de l'època franquista. 

"Una vida de novel·la", afirmava Mainar, era la vida del pare Oltra, i de fet que la narració dels fets de la seua vida, la relació amb totes les personalitats del règim franquista, inclós el mateix dictador Franco, sense oblidar les relacions amb els nazis alemanys, entre altres families de l'extrema dreta europea, així ho testimonien.
 

Confessor i director espiritual en camps de presoners a Espanya, o lluitador pel retorn dels membres de la "Division Azul", creador d'assoacions de clergues d'esperit ultraconservador, o també com a confessor i director espiritual de ministres de règim, el pare Oltra sempre se'ns ofereix, com deia Eladi Mainar, com un defensor de la identitat "catolicisme-Espanya-Règim de Franco", bé a través de la seua vida personal, dels escrits o de les intervencions en els mitjans de comunicació de l'època. 

Mainar destacava que el temps d'Oltra va acabar amb el concili Vatica II i els aires renovadors i de soltar el llast del règim de Franco que inicia l'Església abans de la denominada transició espanyola, d'ací els enfrontaments ideològics que va tindre al final de la seua vida i fins la mort amb personatges renovadors com el també valencià cardenal Tarancón. 

Eladi Mainar considerava al pare Miguel Oltra, uns dels valldignencs més singulars de la història, com a fruit del seu temps i de les seues circumstàncies històriques del temps que va viure. 
 
Actuació de la coral "Quinzedemarç"

La Coral "15demarç" va oferir ahir el tradicional concert previ al lliurament dels "Premis Valldigna" de la mà del seu director Fran Lledó. Una emotiva actuació que va servir per a demostrar una vegada més l'exquisida formació musical del grup, la sensibilitat, tendresa i alta qualitat de les veus a través de la selecta mostra del seu repertori que ens oferiren ahir, on a més de peces clàssiques poguérem escoltar tradicionals de les terres que parlem la mateix llengua ("El canó de Palamós", "El Cavaller enamorat","Cançó de Bressol", sense oblidar "El vell Montgó") acabant amb una peça tradicional del folklore africà.
-