L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dilluns, 23 de març del 2015

Compromís trau a la llum que els valencians hem pagat 317 milions de més en els negocis de la ITV.



Compromís ha donat a conéixer un informe de la Conselleria d’Indústria del 2010 que calcula una sobre facturació de 317 milions de les empreses concessionàries de la Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) des de la seua privatització l’any 1998.

L’ informe aconseguit per Compromís diu que la conselleria va fer una valoració mitjana per revisió de 18,47 euros però el preu va arribar a una mitjana de 46,59 euros, i a més s’instaurà una prova de sonometria inexistent a la resta de l’Estat que va convertir la ITV valenciana la més cara de tot l’estat.


L’informe del 2010 vindria a demostrar que “el govern del PP ha sigut conscient que la privatització de les ITV era un negoci multimilionari per a les empreses concessionàries, molt properes al poder. Els valencians i valencianes hem pagat les ITV a un preu elevadíssim perquè es folraren uns quants empresaris amics del PP ja que, a més, no s'ha revisat el cànon que han d'ingressar a l'administració pels seus beneficis". 

Compromís ha exigit durant molts anys l’abaratiment de les tarifes sense que el govern del PP li fera gens de cas, quan l’informe de l’any 2010 deixa clar que estava més que justificada l’exigència de Compromís. Finalment, fa uns mesos s’han abaratit, però així i tot estem per damunt de la mitjana de l'Estat, amb la qual cosa s’ha allargat el negoci milionari d’aquestes empreses.
 
Darrere de la privatització de les ITV va haver la intenció del govern del PP de beneficiar al màxim les concessionàries. Estem davant un altre negoci milionari per a uns pocs que els valencians hem pagant molt car i que ha perjudicat greument la competitivitat de sectors com el del transport i en general a les famílies valencianes” ha indicat Compromís. “El cas de les ITV són un exemple més de com la privatització dels serveis públics són en realitat una estafa que perjudica greument la ciutadania per beneficiar empreses molt concretes properes al poder”.