L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dimecres, 25 de març del 2015

Després de la tempesta... arriba la calma



I eixa calma esperem que ens arribe després d'una setmana de temps plujós, variable en intensitat segons els llocs, i que ha vingut a alleugerir la sensació de sequera que veníem patint de fa mesos, després d'una tardor sense pluges. 

Al final Tavernes ha arreplegat 64 litres, poca quantitat si la comparem amb la Drova (Barx) on s'han mesurat 250 litres o les veïnes Carcaixent i Alzira amb 202 i 216 litres respectivament. Com hem dit pluges variables segons els llocs, perquè també a Simat han estat 36 litres i a Gandia, 58. 



Les pluges en la Drova i Barx han nodrit el riu Vaca, que ahir presentava un bon aspecte en el naixement dels Brolls de Simat i que podíem apreciar al pas per Tavernes (on es va haver de tancar el pas per l'Assut) i també en el Clot de la Font. Pel contrari altres brolladors, com el Bolomor, romanien secs. Avui el nivell d'aigua al riu i al Clot de la Font ja havia aminat i era el que podeu vore a les fotografies, les quals aconsellem cliqueu damunt per agrandir. 

Situació actual i predicció. 

El període de pluges poc a poc ens deixa i obri pas a una situació on l'anticicló de les Açores esdevindrà el protagonista els pròxims dies a la Península Ibèrica. A hores d'ara encara queden restes d'inestabilitat, però la tendència és que l'embossament d'aire fred es desplace cap a la Mediterrània afavorint la inestabilitat per aquella zona uns dies més.



Al llarg de la vesprada disminuirà el risc de pluges i les clarianes aniran obrint-se cada vegada més amples en les zones del litoral. Les temperatures baixaran, sobretot les mínimes, i les màximes s'espera també un lleuger descens.

Demà durant el matí predominarà l'ambient poc nuvolós i les temperatures màximes es confia pugen un poc mentre les mínimes, per contra, baixaran a les comarques del centre i sud entre 1 i 3ºC. 
-

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt bones fotes.

Anònim ha dit...

Una pregunta, les dades del pluviòmetre de Simat d'on les heu extret? Agraïria saber-ho.

La Cotorra de la Vall ha dit...

AVAMET.

Les dades solem obtindre-les de la web de l'associació.