L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

diumenge, 15 de març del 2015

Dia de la Valldigna: Marxa de Torxes


 Més de 400 persones han fet la "Marxa de Torxes" des de Tavernes fins al Reial Monestir de Sant Maria de Valldigna. L'eixida de Tavernes s'ha fet amb normalitat i al llarg de la marxa els participants han gaudit de l'oratge fresquet, però amb molt bona companya i animada xerrada s'han anat recorrent els quilòmetres fins la Fontarda. Com hem dit, temps fresquet però sense ploure com ha via passat aquest mati.

 
 Cal dir que pel camí hem anat encenent les torxes perquè com encara tenim l'hora d'hivern es fa prompte més fosc. L'aspecte de la comitiva amb les torxes enceses era agradable i posava un encant de color sobre el paisatge de la Valldigna.

 
Així, poc a poc, hem arribat a la Fontarda on hem fet un descans i on hem reposat forces i hem pogut fer un tast de les taronges que un comerç de Benifairó, en col·laboració  amb el grup escolta els havia oferit per tal de fer suc i traure uns euros per sustentar les activitats del grup.
 
 
L'arribada a la plaça del monestir ha servit perquè ens ajuntàrem amb la gent que baixava de Barx i de Benifairo, tots plegats amb els de Simat a la porta del manifest on s'ha llegit el tradicional manifest de les entitats convocants a càrrec de Tere Rodriguez Vercher, membre de l'entitat civica Nacionalistes de la Valldigna. 
 
  
Com no, el manifest ha posat en valor la unió de la Valldigna i la voluntat dels valldignencs i valldignenques de treballar per conformar una comarca valenciana, en tot allò que vol dir la paraula, respectuosa amb la nostra identitat i amb els valors de la comarca.

 
Després els assistents han pogut fer una volta per la fira instal·lada als carrers del voltant del monestir abans de tornar cadascú a les seues  respectives poblacions.