L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 29 de gener del 2022

Uns 300 veïns i veïnes participen en la repoblació del "Dia de l'Arbre" celebrada avui a Tavernes. REPORTATGE FOTOGRÀFIC

 
 
Tavernes ha celebrat el "Dia de l'Arbre" amb una activitat de repoblament de la Muntanya de les Creus organitzada des de l'Ajuntament per les regidories de Medi Ambient i d'Esport. La jornada ha estat dirigida a tots els públics (els menors de 8 anys anaven acompanyats per un adult) i tenia com a objectiu fonamental conscienciejar els participants de la importància de conservar l’entorn natural i protegir el ric patrimoni mediambiental de Tavernes. 
 
 
 
L'ambient a la  porta del pavelló Carlos Pellicer, lloc de l'eixida
 
 
L'eixida ha estat a les 9.30 hores i com ja és tradicional des de la porta del pavelló Carlos Pellicer, i una vegada format el grup d'aproximadament unes 300 persones s'han dirigit amb una passejada per la ciutat fins arribar a la zona més enllà del mur de defensa on s'ha dut a terme la repoblació d'un total de 400 plançons d’arbres de distintes espècies, principalment pins i carrasques, en el lloc de la muntanya on s'inicia la senda de les Fontetes de Cantus.
 
 
 
La repoblació en la Muntanya de les Creus
 
L'activitat s'ha aprofitat per instal·lar dues casetes niu per a ocells i rates penades en els arbres de la zona.
 
L'activitat ha comptat amb la presència de l'alcalde, Sergi González, la regidora de Medi Ambient, Mònica Palomares i el regidor d'Agricultura Emili Enguix que han  plantat també el seu arbre per contribuir a la repoblació.
 
 
 
Cal esmentar i agrair la col·laboració que han prestat en aquesta activitat a la Policia Local, Creu Roja de Taverns, els operaris de la Brigada, Protecció Civil, Centre Excursionista de Tavernes, Grup de Muntanya Valldigna, Agrupament Escolta Valldigna,  Júniors Tavernes i Agrupament Escolta l'Ombria.