L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.937
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:36.452

dimecres, 12 de gener del 2022

Joan Cogollos condemnat a una multa de 2.400 euros per impedir un desnonament. La sentència ja ha estat recorreguda

 

El valler Joan Cogollos, activista de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) Safor-Valldigna, ha estat condemnat per la jutgessa titular del Jutjat Penal 1 de Gandia a una multa de 2.400 i 180 euros pels delictes de resistència a l'autoritat i lesions respectivament, en base a l'article 556 del Codi Penal. La defensa de Cogollos afirma que la sentència “està plena de contradiccions” i ja l'ha recorreguda. (Foto superior, Cogollos a l'eixida del judici)

La sentència deixa sense efecte la petició de la fiscalia, que havia sol·licitat en el judici un any i mig de presó, però si que condemna a Cogollos en considerar provats els insults a un policia local d'Oliva al setembre de 2018, quan en una actuació de la PAH s'intentava paralitzar el desnonament d'una família d'Oliva amb quatre menors al seu càrrec. 


El dia dels fets

La PAH Safor-Valldigna en un comunicat recorda que Joan Cogollos, de 74 anys, tenia 72 en el dia dels fets, i ha estat condemnat per un delicte de resistència/desobediència greu contra agent de l'autoritat, a una multa de 10 euros diaris durant 8 mesos, és a dir 2.400 euros i en segon lloc per un delicte lleu de lesions a una multa de 6 euros diaris durant un mes, equivalent a 180 euros, a més de les costes processals.

La Fiscalia l’acusava, sobre la base de la denúncia del policia local, d'haver proferit insults i frases amenaçadores entre les quals indicava “no teniu dret a fer això, no teniu per què estar ací, aneu-vos a la merda. ¡ Policia de merda que hi ha en aquest país!”. També era acusat d'un forcejament quan els agents van accedir a l'immoble on Cogollos, que tènia 72 anys d'edat, hauria “llançat contra una paret” i causat danys, de manera violenta, en l'espatlla i en l'uniforme de l'agent municipal.

Joan Cogollos afirma com a inadmissible que es considere provat que insultara a un policia perquè en la sa vida ha usat aquest vocabulari i molt menys qualsevol tipus de violència, remarcant que és un home de pau.


El dia dels fets

La PAH i la defensa veuen “contradiccions” en la sentència

La PAH lamenta que la sentència atorgue veracitat al testimoniatge policial enfront d'altres testimoniatges aportats per la defensa de Cogollos. Recorda que en el judici, celebrat el passat 1 de desembre, es va aportar un vídeo de la Guàrdia Civil en el qual la jutgessa no adverteix que es cometés els delictes imputats, i indica textualment que en el vídeo “no s'observa cap mena de forcejada que li pogués haver fet a cap agent”, apuntant que “molt al contrari quan es troba a la porta es va retirant i és ell (Cogollos) qui finalment en el tumult cau a terra”.

La PAH assenyala que l'acusació afirma que els fets denunciats es van cometre després de l'enregistrament del vídeo, versió que la jutgessa ha admès tot i les “versions contradictòries” que van oferir els testimoniatges de les forces i cossos de seguretat, i fins i tot en la sentència es diu que els policies municipals “no van veure cops directes” de Cogollos als altres agents, mentre que un guàrdia civil va explicar que Cogollos estava “enmig de la multitud, però no recorda veure-li llançar puntades o manotades”.

 

 

Concentració en suport de Cogollos el dia del judici

 

S'ha recorregut la sentència

L'advocat defensor de Joan Cogollos, el vallero Raúl Burgos, ha recorregut la sentència davant l'Audiència Provincial de València perquè considera la decisió judicial com a “plena de contradiccions”. 

La PAH de la Safor-Valldigna ha manifestat estar “profundament decebuts” amb un sistema que transmet “inseguretat i inequitat judicial”, assenyalant que “davant la paraula d'un agent de les forces i cossos de seguretat, sembla que poc val la paraula de testimoniatges, ni tan sols de proves irrefutables com a enregistraments realitzats pels mateixos funcionaris”. Asseguren que se senten “orfes davant la impunitat amb la qual sembla que pot actuar la policia” i un sistema que “no garanteix l'equitat quan una de les parts és un membre de les forces i cossos de seguretat”. 

Segons "eldiario.es", "elsaltodiario.com","saforguia.com".