L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 14 de gener del 2022

Comencen les obres del Camí Natural-Via Verda en el tram dels Sequers



El Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació ha iniciat les obres del “Camí Natural Carcaixent-Platja de Tavernes” en el tram urbà del carrer “Alcalde Vicente Gómez”.  Aquestes obres són una continuació de les que ahir anunciàrem que ja havien començat en l’Avinguda de Marjaletes i totes dues enllaçaran amb les que s’executen al costat del Camí La Dula.

El Camí Natural Carcaixent-Platja de Tavernes (també conegut com a Via Verda) ha estat declarat d’Interés General pel Ministeri i compta amb el recolzament de la Diputació de València, la Generalitat Valenciana i el Ministeri de Transició Ecològica. L'empresa Tragsa executa aquestes obres que financia el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació i són un benefici per a la nostra ciutat, tant en serveis, com infraestructures i, sense cap cost al municipi gràcies a les gestions realitzades en la passada legislatura pel govern municipal de Compromís i que ha aconseguit que les Administracions financien tota l'obra. 

 

El traçat pel terme de Tavernes

El traçat pel terme de Tavernes des de Benifairó contempla el pas pel Camí del Pla, on  es poden vore les obres que s’estan executant, fins arribar al pont del riu Vaca, a l'entrada del casc urbà de Tavernes.  Dins de la ciutat , la via seguiria per l'avinguda de les Corts Valencianes, l’avinguda de Marjaletes (on ja s’han iniciat les obres) i continuarà per la urbanització Els Sequers  en el carrer “Alcalde Vicente Gómez”, també iniciades,  fins a la rotonda denominada de "les Oliveres", per desviar-se per seguir a buscar la zona del Teularet vorejant la zona industrial. 

Aquesta “via verda” transcorrerà pel darrere del Teularet i Portitxol, sortejarà la carretera nacional i l'autopista, per connectar amb el carril bici actual que va a la platja en la zona dels ullals i tindrà un ramal fins a l'estació. 

Per a fer possible el projecte, Tavernes ha cedit al ministeri per a les obres els terrenys del camí del Pla, camí de la Cadira, carrer de l'Escorxador, Avinguda de les Corts Valencianes, carrer de Marjaletes, Passeig dels Sequers, camí de la Dula, camí del Portitxol, la parcel·la Q viales, un tram de la CV-603 i Camí de la Mar.

Camí Natural Carcaixent- Platja de Tavernes

El Camí Natural arranca en l'antiga estació de Carcaixent i arriba fins a la platja i l'estació de Renfe de Tavernes i s’està executant en diverses fases.  Aquesta via, que aprofita en gran part l’antic traçat del ferrocarril Carcaixent-Dénia, s’està executant per a ús del senderisme i bicicleta amb els objectius fonamentals de comunicar la costa i l'interior, a través d’una via ecològica en un territori d'alt valor paisatgístic.

Els trams que s’han anat executant des de fa 2 anys corresponen al  tram urbà de Carcaixent i al tram entre Carcaixent i la Barraca d'Aigües Vives, per seguir fins a l’antic Baixador de Benifairó a buscar Simat i Benifairó.  En el terme de Benifairó  enllaça amb el Camí del Pla  fins arribar a Tavernes (5 km) per travessar el casc urbà i, posteriorment arribar fins a l'estació de Renfe Tavernes i la platja.