L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dijous, 27 de gener del 2022

UNA BONA NOTÍCIA PER A TAVERNES: S'aprova la partió del Camí Reial i amb això es podrà millorar la carretera

 

La Conselleria d’Agricultura ha aprovat  la “partió” parcial de la via pecuària “assagador de Cullera a Xeraco”, en el tram que va des del Camí del riu Vaca fins a rotonda de l’encreuament amb la carretera de la platja de Tavernes, en la denominada Calçada nom popular que rep a la nostra ciutat la carretera comarcal CV 603 en el terme valler.  La "partió" és la línia divisòria entre dues possessions, en aquest cas les propietats particulars al costat de la via i la propietat de l'administració.

La resolució tot i que és del passat 21 de desembre ha estat ara publicada en el DOGV i en concret el que s’aprova realment és la partió (en castellà "deslinde") de la via pecuària en el terme de Tavernes amb la qual cosa la Diputació de València podrà dur endavant el projecte de “Condicionament i millora del Camí Real de Tavernes a Xeraco, antiga CV-605 (programa de millora de camins d’interés territorial)” (mapa de davall) i que en el seu dia es va anunciar amb un valor de 546.472,08 euros i un termini previst d’execució d’obres de 4 mesos. 

  

L'aprovació de la partió suposa un avançament en la conversió a via normal de la que avui dia és encara via pecuària en el terme de Tavernes perquè es delimita jurídicament la via pecuària en un procés que no afecte cap parcel·la. 

El dies 21 i 22 d'abril de l'any passat la Conselleria d'Agricultura va efectuar dues sessions informatives en la Casa de la Cultura vallera dirigides als veïns i veïnes afectats per tindre terreny confrontats amb la via pecuària. 

Sessió informativa Casa de la Cultura abril 2021

Les gestions de Compromís donen fruit

Les gestions iniciades en la passada legislatura pel govern de Compromís i continuades en la legislatura actual es van accelerar a la recerca d'una solució després que es col·locaren diversos senyals que dificultaven el trànsit general per aquesta via. 

El treball per a reconvertir la vía pecuària ja dóna el seu fruit i, com ens ha indicat el regidor d'Urbanisme Josep Llàcer "la via pecuària passarà a ser una carretera com la que coneixem que ve des de Cullera, amb la millora evident quan al trànsit i també de la circulació en tota la costa de la comarca".  

Reunió amb carreteres per desbloquejar el problema

Llàcer ha remarcat que "continuem avançant en les gestions per a la conversió de la via pecuària del camí Reial i perquè la Diputació assumisca la gestió de la carretera Natzaret-Oliva, una demanda que Compromís reclama des del 2011, quan accedirem al govern de la ciutat".

Les millores a executar

Al principi de legislatura, l'aleshores govern únic de Compromís i la Diputació van acordar que s'executaria un nou asfaltat del del Camí Reial, i es milloraria i netejaria de la séquia que discorre al seu costat en el terme valler, amb una reparació de les eixides d’aigua per evitar inundacions, es repararà i millorarà el pont sobre el Vaca, on s'instal·laran noves baranes i es senyalitzarà de nou tot el tram.

Tram a Tavernes
 

Inicialment i amb caràcter provisional la via no perdrà el caràcter de "pecuària" i mantindrà la velocitat a 30 km/hora mentre tinga eixa consideració, però la Diputació ja estudia canviar-la i preveu desafectar tot el tram de manera que passe a tindre la consideració de carretera i la Natzaret-Oliva esdevinga una gran carretera turística en córrer al costat de la costa. Per això, com es va dir en el seu moment, es pretén com alternativa convertir en via pecuària alguns dels camins locals de Tavernes i Xeraco, cosa en la que ja treballa Diputació.