L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

dilluns, 17 de gener del 2022

Tavernes i la Mancomunitat posaran en valor el patrimoni de l'aigua de la Valldigna amb una nova ruta ciclovianant

 

La Valldigna disposarà en un futur pròxim d’una nova ruta ciclovianant sí, tal com està previst, s’executa el “Projecte de recuperació de la Séquia Mare, antiga séquia dels molins d’aigua de la Valldigna” i que servirà també com a via d’unió entre Simat, Benifairó i Tavernes.

El regidor d’Urbanisme Josep Llácer, de Compromís, ens ha confirmat que la Diputació Provincial de València dins del programa “Reacciona per a la redacció de projectes de vies ciclovianants”,  ha adjudicat a la Mancomunitat de la Valldigna una subvenció de 12.693 euros per a redactar el projecte de la nova ruta que en un futur ha d’unir les poblacions de Simat, Benifairó i Tavernes.

Aproximació a la futura ruta ciclovianant de l'aigua
 

Ens vam reunir a Benifairó els pobles implicats i es va decidir tirar endavant aquest nou projecte. També vam decidir que fora la Mancomunitat de la Valldigna qui presentés el projecte a la Diputació, tot i que compta amb el total suport, ajuda i recolzament de l’Ajuntament de Tavernes” ha indicat el regidor valler de Compromís.

El regidor valler ha comentat que és un altre projecte, un més, que s’executa en col·laboració estreta d’ambdues entitats, Ajuntament de Tavernes i la Mancomunitat, i que s’uneix als actualment  en execució de la via verda “Camí Natural Carcaixent- Platja de Tavernes” i el d’eliminació d’espècies exòtiques en el Vaca i substitució per espècies de ribera pròpies valencianes.

 

Pont del Vadell, al terme de Tavernes, patrimoni a conservar


Potenciar i posar en valor el patrimoni de l’aigua de la Valldigna

L’objectiu, segons les seues paraules, és executar un traçat completament segur a peu o amb la bicicleta per unirà les tres poblacions. “Serà per tant una via sostenible i ràpida que aprofitarà el traçat d’aquella Séquia Mare, avui pràcticament perduda, i que des del riu Vaca dirigia l’aigua cap als molins existents a la Valldigna i els feia funcionar” ha explicat Josep Llácer. 

Assut del Maltés a Benifairó

La via posarà també en valor el Molí del Pla, recuperat per l’Ajuntament de Tavernes i al qual se li vol donar un ús d’alberg de turisme que potencie el senderisme a Tavernes i la Valldigna, i podrà ser un bon al·licient perquè la gent de la Valldigna conega i visite construccions de l’època abacial, cas de l’assut del Maltés, en el terme de Benifairó o altres de segles passats com el pont sobre el Vadell, en l'antic Camí de Gandia.

Una proposta que vol aconseguit els objectius plantejats a l’Estratègia Territorial de la Comunitat Valenciana (ETCV) a la Valldigna i que siga un instrument d’ordenació territorial del paisatge, a més de recuperar el patrimoni ambiental, sobre tot el derivat de l'aigua i el seu ús per aprofitament industrial, com a actiu cultural, econòmic i identitari.