L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 1 de gener del 2022

Acomiadem l'any amb record de contagis: 11.822 nous casos Covid-19 ahir


 
Ahir vam acomiadar l'any i  encetem el nou amb la notícia d'haver superat el record d'infeccions en un sol dia en conéixer l'actualització de dades - escassa, per cert- oferida ahir per la Conselleria de Sanitat: 11.822 contagis nous. I un fet que esgarrifa: només en 24 hores i tots són casos confirmats com és habitual per proves PCR o test d'antígens.

Un nou record, negatiu, i que trenca per complet l'anterior, el del dia 20 de gener del 2021, quan es va fregar la xifra de 10.000 en un dia: en concret 9.810 nous casos.  

Ens trobem davant un nou record,  11.822 casos, cosa que  fa pensar quan han passat 8 dies de la festa de Nadal en la influència que poden haver tingut les celebracions i reunions familiars en eixe increment, tot recordant que la variant òmicron és més ràpida quan a incubació i amb més facilitat de contagis.

Com hem dit, Sanitat va informar ahir només dels nous casos, i alhora va indicar les xifres per "províncies": són 1.383 a Castelló; 4.222 a Alacant i 6.217 a València. No hi ha cap dada més.  Caldrà esperar al dilluns, per conéixer amb més detall l'actualitat covid-19 al País Valencià. 

Informar també que la Incidència Acumulada (IA) del País Valencià era dijous 1.171 casos per 100.000 habitants a 14 dies, havia pujat 88 punts des del dimecres, però estàvem per davall de l'estatal que era de 1.775, segons els Ministeri de Sanitat.

Per la nostra part, recordar que vam començar a informar i publicar les dades sobre la pandèmia un 22 d'abril del 2020. Mai no ens hauríem pogut imaginar que duraria tant. Des d'aleshores ençà,  i ja en són més de 600 dies, hem informat del que ha estat l'evolució de la pandèmia tants als àmbits de proximitat, com Tavernes o la Valldigna i Departament de Gandia, o al territori valencià. I tenim tots, vosaltres i nosaltres, moltes ganes i desitjos que açò s'acabe. A vore si entre tots ho aconseguim el 2.022!!!