L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR :1.202
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 33.697

dijous, 13 de gener de 2022

Les obres del nou bulevard de l'Avinguda de Marjales ja s'han iniciat



La construcció d'un bulevard a l’avinguda de Marjaletes s'ha iniciat avui amb la senyalització de la zona d'obres mitjançant tanques metàl·liques i dipositar alguns dels materials que caldrà per a la construcció. Els primers treballs s'inicien amb l'arrancada de la vorera i continuaran en dies pròxims per avançar en una obra que suposarà el tancament perimetral del casc urbà per la zona est. 
 
La construcció d’aquest bulevard aprofita i complementa les obres del carril bici que el Ministeri d’Agricultura executa  dins de l’obra general “Camí Natural –Via Verda de l’antic trenet” i constituirà la primera fase del projecte. 
 

El projecte a executar contempla eliminar la vorera, completament destrossada,  i substituir els arbres existents per uns de nous. Com en el seu dia va indicar el regidor d'Urbanisme, Josep Llàcer “les espècies d’arbres actuals  no son adequades per al lloc i les arrels han desfet la vorera. Aquesta actuació s’ha decidit després dels informes tècnics que determinen que eixes espècies, a més de no ser adequades pels escocells existents, presenten malalties i estan atacats per fongs, per la qual cosa no es viable mantindre’ls i més ara, quan es construirà una vorera nova, en la qual es plantaran els arbres adients”.

 

Una segona fase posterior serà executada per l’Ajuntament que procedirà a expropiar els terrenys que calen per ocupar cinc metres que són els que tindrà la nova vorera i que coincidiran en l’espai físic que ocupa el col·lector ja construït i enterrat en el subsòl. En el moment de la construcció del col·lector, l'Ajuntament  ja va constituir la servitud d’aqüeducte.

Per tant, i dins de la segona fase l’Ajuntament ha de redactar l’expedient d’expropiació i execució de la vorera ampla, amb una zona enjardinada,  que serà la separació del carril-bici. Les obres s'aprofitaran per instal·lar nou mobiliari i nou enllumenat. A l’extrem d’aquesta nova vorera es plantarà una segona filera d’arbres, d’espècies compatibles i sense problemes d’arrels, amb la qual cosa al final hi haurà doble quantitat d'arbres que ara. La disposició general es pot observar en la imatge que publiquem.