L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dissabte, 8 de gener del 2022

D'INTERÉS per a famílies amb xiquets/es en edat escolar: la tornada dilluns a les aules

 

La Comissió de Salut Pública, formada pel Ministeri de Sanitat i les autonomies, ha aprovat una guia per a la tornada als col·legis el 10 de gener on s'aborda el tema de les quarantenes de l'alumnat, un assumpte problemàtic pels problemes de conciliació familiar que implica.

Aules de menors de 12 anys

 La Comissió ha acordat suprimir les quarantenes de contactes en els col·legis per a evitar tancar aules d'Infantil i Primària si hi ha hagut algun positiu. Fins ara, tot el grup bombolla de nens i nenes menors de 12 anys era enviat a casa durant deu dies quan es confirmava un positiu com a contactes estrets.

La Comissió recomana:

-    Amb més de cinc casos o el 20%

Aïllament de tota la classe quan es donen cinc o més casos d'infecció activa o un 20% o més d'infectats a l'aula durant set o més dies. Les quarantenes duraran set dies si no es tenen símptomes de covid-19 o aquests siguen mínims.

-  Quatre o menys casos i menys del 20%

En casos de quatre o menys alumnes contagiats (o un percentatge menor del 20%) es consideraran casos esporàdics i no es recomanarà la quarantena global de la classe, segon ha informat el Ministeri de Sanitat. Els infectats hauran d'aïllar-se durant almenys set dies, seguint l'estratègia general.

Aules de majors de 12 anys

Se seguirà el protocol general, que eximeix de quarantena als contactes vacunats amb pauta completa, però l'obliga en els no immunitzats. Aquesta diferenciació, no obstant això, no es farà amb els nens d'Infantil i Primària.

L'escola com a entorn segur

La Comissió ha remarcat que s'ha de garantir la presència en tots els nivells acadèmics i que s'han de reforçar les mesures de prevenció en vigor des del curs passat: ús de la màscara en classe, el pati i activitats acadèmiques a l'aire lliure; usar ventilació creuada i higiene de mans.

 Els membres de la Comissió han recordat que l'escola s'ha demostrat com a "entorn segur" quant a la transmissió del virus: quan van acabar les classes abans de les vacances de Nadal el percentatge d'aules confinades en tota Espanya era del 1,30%.

La Comissió no ha acceptat la petició dels sindicats de professors: cribratges massius entre docents i alumnes, com si està succeint en altres països europeus, cas d'Itàlia, Alemanya i Anglaterra.