L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

diumenge, 9 de gener del 2022

Tavernes inicia el taller "Millorem l'entorn de Tavernes IV". L'àrea de Foment ha dedicat més de 7 milions a l'ocupació laboral

 
 
 
Les tasques d'aprenentatge del taller d'ocupació "Millorem l’entorn de Tavernes", que arriba enguany a la seua quarta edició, van començar a finals del passat desembre amb l'apartat de classes teòriques abans de l'inici de la vessant pràctica, que s'iniciarà d'ací pot de temps. 
 
El taller, com els tres anteriors desenvolupats, comptarà amb itineraris diferenciats de formació, amb 10 alumnes per cada especialitat: 1) activitats auxiliars en vivers, jardins, jardineres i manteniment de zones verdes, 2) activitats auxiliars en conservació i millora de muntanyes i repoblació forestal, 3) operacions auxiliars en acabats rígids i urbanització i pintura decorativa en construccions.
 
Aquest taller permet contractar un total de 30 veïns i veïnes durant un any, a més comptarà i estarà dirigit per 6 professionals que formaran part del personal directiu, docent especialitzat i auxiliar del taller d’ocupació. 
 
L'Ajuntament de Tavernes inverteix en aquesta quarta edició del taller "Millorem l'entorn de Tavernes IV" un total sobre els 764.000 euros, procedents 724.075 euros de la subvenció aconseguida per la regidoria de Foment, dirigida pel regidor de Compromís Josep Llàcer, mentre l'Ajuntament aporta altres 40.000 euros dels fons municipals. 
 
El regidor de Foment, Josep Llácer, de Compromís, ha assenyalat que "amb aquesta quarta edició donem continuïtat al treball per Tavernes desenvolupat en les anteriors tres edicions. El Taller d'Ocupació és un programa configurat sobre la base mixta de formació-ocupació de les persones contractades, sense treball,  per mitjà de la realització d'obres o serveis d'interés general per a Tavernes. Al llarg de l'any, l'alumnat rebrà una formació especialitzada i experiència professional la qual cosa els facilitarà integrar-se en el mon laboral, però a més duran  a cap activitats i tasques pràctiques que milloraran l’aspecte del municipi”. 
 
També ha recordat que els tallers són un referent social a Tavernes en acollir veïns i veïnes que es trobaven en situació de vulnerabilitat, molts per ser aturats de temps, i els ofereix un any un contracte de treball per a obres i serveis generals i socials, a més de rebre una formació que els permet obtenir un Certificat de Professionalitat que millora la seua qualificació professional.
 
 
21 vallers/es en els programes ECOVID i EMPUJU
 
 
A banda d'aquest taller, cal mencionar que fa uns dies s'han incorporat 21 vallers majors de 30 anys a tasques dins de les àrees municipals contractats per l'Ajuntament dins del programes ECOVID i EMPUJU, gràcies a les subvencions de 231.164 euros i 215.534 euros respectivament, aconseguides pel govern municipal.
 
 
Més de 7 milions dedicats als tallers d'ocupació, a més d'altres de Serveis Socials
 
El govern municipal de Tavernes a través de la regidoria de Foment Local porta aconseguits, entre la passada legislatura i l'actual, més de 7 milions en subvencions de les Administracions que ha dedicat i dedica a multitud de programes i tallers d'ocupació, com el de "Millorem l'entorn de Tavernes", amb la qual cosa s'ha facilitat la formació i treball de centenars de veïns i veïnes. 
 
No són en Foment les úniques ajudes o subvencions que aconsegueix el govern de l'Ajuntament. La regidoria de Serveis Socials que dirigeix Noe Alberola, rep subvencions per a desenvolupar l'ample ventall de programes que ha oferit (Incorpora't, En Marxa...). Com a exemple només cal recordar que "Incorporat" porta destinats més de 700.000 els darrers anys i fa uns dies vam publicar que Ministeri d’Igualtat ha atorgat una subvenció de 102.771,43 euros que es destinarà a afavorir la conciliació familiar de famílies amb fills i filles menors de 14 anys i la inclusió laboral de les dones, amb especial atenció i protecció per a les víctimes de violència de gènere i les famílies monoparentals.



 
i.