L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:1.717
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 33.776

dilluns, 17 de gener del 2022

L’IES Jaume II el Just ha iniciat el projecte Erasmus+ PLASTIC OCEAN on partcipen centres educatius de Dinamarca, Grècia i Tahití.



L’IES Jaume II el Just ha iniciat el passat cap de setmana el nou projecte Erasmus+ "PLASTIC OCEAN" amb la 1ª reunió transnacional entre els diferents socis que ha tingut lloc a Tavernes de la Valldigna. Aquest projecte d’Acció Clau KA220 té com a participants l’IES Jaume II el Just i a centres educatius de Dinamarca, Grècia i Tahití.

La primera reunió ha servit per a programar les diferents mobilitats per a l’alumnat durant els propers dos anys als diferents països, així com les activitats i blocs temàtics a treballar. Entre les activitats destaquen temàtiques com la sostenibilitat, la consciència ecològica i la biodiversitat. Sobretot, s’investigarà com l’ús del plàstic està danyant la biologia dels oceans.
 
 

A més, la metodologia de treball serà per projectes i es focalitzarà en emprenedoria i STEM, sistema d’educació acrònim dels termes en anglés de Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques. Durant el projecte es treballarà amb un enfocament científic, integrat segons els quatre camps, que formaran un tot on els elements interactuaran i afectaran transversalment els uns als altres. Aquest enfocament STEM promociona la inspiració recíproca en l’aprenentatge i l’ensenyament dels diferents centres educatius participants.

La directora del centre, Anna Bellver, ha destacat que "aquests programes ens transformen de manera positiva i ens fan créixer intel·lectual i espiritualment, no només a l’alumnat, sinó a la comunitat educativa en general. És una experiència vital, ja que l'aprenentatge que s’adquireix durant el programa no acaba quan finalitza, és útil al llarg de la nostra vida".

La directora ha qualificat com a molt positiva "una oportunitat engrescadora oportunitat que també ens permet crear vincles internacionals, ja que al final del programa els nostres estudiants i el nostre institut tindran una xarxa de contactes de diferents orígens culturals i socials per a desenvolupar en el futur, forjant amistats per a tota la vida"
 
 


Cal esmentar que a més dels centres europeus de Dinamarca i Grècia, en aquest programa participaran estudiants de Tahití, l'illa més gran de la Polinèsia francesa, a l'arxipèlag de les Illes de la Societat, a l'oceà Pacífic.

L'institut valler inverteix esforços i recursos per a dur endavant aquests projectes que són noves oportunitats per a l'alumnat valler participant a més de ser eina de creixement i d'adquisició de noves perspectives,