L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 29 de gener del 2022

EL TSJ prorroga fins al 28 de febrer la presentació del passaport Còvid en sector hostaler, d'oci, centres sanitaris i cinemes.


 
El Tribunal Superior de Justícia Valencià (TSJ) ha autoritzat a la Generalitat la pròrroga fins al pròxim 28 de febrer de l'exigència de l'anomenat "passaport Covid" per a accedir a tots els establiments i espais on ja es requeria. El passaport Còvid continuarà essent obligatori per a accedir a restauració i hostaleria, oci nocturns, gimnasos, centres sanitaris, cinemes i, en general, en tots aquells locals on es consumisca menjar o begudes. No caldrà en els exteriors d'aquests locals.

El tribunal considera que la pròrroga està justificada per l'evolució de la pandèmia, i l'expansió de la variant Ómicron i l'increment accelerat de la transmissió comunitària no controlada que “excedeix la capacitat del sistema sanitari”.

El TSJ consider que és una mesura que pot aconseguir l'objectiu concret i per tant seria idònia. Igualment indica que compleix el judici de necessitat, perquè resulta indispensable per obtindre l'objectiu de reduir o minimitzar l'increment de la transmissió.

El TSJ,  com ha establit el Tribunal Suprem, entén que l'obligació de presentar el document és una limitació “tènue” dels drets fonamentals que es justifica per la protecció d'altres drets fonamentals com el dret a la vida, a la integritat física i a la protecció de la salut. El TSJ considera que la mesura és proporcionada i un bon encaix de dues peces importants (salut i economia) en el puzle de l'actual pandèmia.

El tribunal conclou que són mesures equilibrades i que deriven més beneficis per a l'interés general —contenció de la pandèmia— que perjudicis sobre altres béns o valors en conflicte.

El tribunal aclareix que l'exigència del passaport Covid no afecta a l'exterior dels establiments d'hostaleria i restauració, on se situen les terrasses de bars i restaurants.