L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.479
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.923

dissabte, 15 de gener del 2022

Exposició divulgativa "1939, memòria de la retirada" a l'IES Jaume II el Just

 

L’alumnat de l’IES Jaume II el Just està gaudint des del dia 10 i fins al dia 20 de gener  de l’exposició “1939, memòria de la retirada”. Aquesta exposició divulgativa presenta una selecció de textos, imatges, llocs i fonts documentals en panells temàtics que, a més de centrar-se en la retirada, parlen dels camps de concentració, de l’exili d’ultramar, de la resistència, del llegat cultural i de l’exili interior.

Aquesta és una de les activitats que el centre està portant a terme com a part del seu projecte didàctic “Tavernes des del cor i la memòria. Conéixer el passat per a entendre el present” que pretén apropar l’alumnat al passat traumàtic més recent de la nostra localitat, per a fer-lo conscient fins a quin punt, el passat és un element fonamental de la nostra realitat actual.

El proper 20 de gener i dins també del projecte, l’alumnat assistirà a una xerrada a càrrec de l’historiador Paco Collado i la sociòloga Lucila Aragó.

A més, l’alumnat està realitzant entrevistes a gent gran del poble, per a sentir en primera persona i de la veu dels protagonistes, testimonis de l'època. Així mateix localitzen fotografies antigues de Tavernes i d'eixa manera es pretén unir història local, història oral i fonts primàries.

El nostre centre compta amb la col·laboració inestimable de Carmen Gómez, presidenta de l'Associació de Víctimes de la fosa 112 de Paterna i neta del nostre alcalde Vicente Gómez Marí, la qual ha visitat l'exposició.

Remés