L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 26 de gener del 2022

La reunió d'avui de l'Ajuntament amb Costes ha estat totalment decebedora i infructuosa.


L’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna, després de presentar informes tècnics a la Demarcació de Costes sobre l’estat actual de la zona nord de la platja i l’empitjorament de la situació a conseqüència del temporal Blas que va afectar i danyar algunes edificacions, ha tornat a reclamar avui una solució d’emergència per a la platja de la Goleta en una reunió que han mantingut amb el cap de Demarcació de Costes, Antonio Cejalvo.


L’alcalde de Tavernes, Sergi González, el regidor d’Urbanisme, Josep Llàcer, i l’arquitecte municipal, han remarcat a Costes la necessitat d’una actuació urgent en la platja de la Goleta i la preocupació del consistori i la ciutadania davant la falta d’actuacions al greu problema de regressió que pateix la costa de Tavernes. Així, el consistori ha mostrat la seua voluntat d’estudiar possibles actuacions per a regenerar l’arena de la platja per al període estival.
 


La Demarcació de Costes només s’ha compromés a sol·licitar una actuació d’emergència al Ministeri de Transició Ecològica, però no ha assegurat ni anunciat cap actuació concreta ni prevista per a desenvolupar en els pròxims mesos que done una solució a la greu problemàtica de la platja de Tavernes.

L’alcalde de Tavernes, Sergi González, ha mostrat la seua decepció després de la reunió perquè “esperàvem actuacions d’emergència i no ens han proposat solucions a curt termini davant la situació insostenible que vivim i que s’agreuja amb el pas dels dies. No defallirem i continuarem reclamant i alçant la veu on calga perquè els organismes que tenen les competències actuen i protegisquen la costa de Tavernes”.
 
 Davant això, i en vist que tot són llargues des de Costes i no cap solució, l'Ajuntament de Tavernes ha informat que sol·licitarà en els pròxims dies una reunió d’urgència amb la Delegació del Govern i amb la Direcció General de la Costa i el Mar a Madrid.
 
 
 
 
Sol·licitud a Madrid sense resposta 
 
Com vam informar fa unes setmanes, el govern municipal de Tavernes va indicar en ple de gener, que s'havia dirigit a finals de l’any passat al Director General de la Costa y del Mar, organisme depenent Ministeri de Transició Ecològica, per tal de sol·licitar-li una actuació amb caràcter urgent i prioritari en la platja de la Goleta.

La sol·licitud es va enviar després dels temporals de novembre que van destrossar i fer malbé a més de la platja les edificacions situades en la primera línia. El regidor Josep Llàcer va informar al ple d’aquest document del qual encara no se sap cap decisió des de Madrid, tot i que la pròxima setmana ja informava que hi ha prevista una reunió en Demarcació de Costes de València (la d'avui)  i es podria conèixer alguna mesura al respecte.

Tal com hem dit dalt, la reunió d'avui ha estat totalment decebera i infructuosa, sense cap solució ni cap voluntat de donar un remei, tot i que siga provisional, per poder afrontar la pròxima temporada estival amb un mínim de tranquil·litat quan a serveis per als usuaris.

Més informació:  

 
 
 Remés pel Gabinet de Premsa i Comunicació Tavernes (26/01/2022  15:34)- Ampliada per nosaltres en base a noticies ja publicades.