L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

diumenge, 2 de gener del 2022

Sabies que Sanitat ha canviat el protocol Covid? Informem de com actuar si ets positiu o contacte estret


Sanitat ha canviat el protocol d'actuació davant la Covid-19 amb noves normes sobre com cal actuar si dones positiu o ets un contacte estret.

Ho expliquem:

- El període d'aïllament per als positius asimptomàtics o amb símptomes lleus serà de 7 dies si la persona afectada no presenta símptomes en els últims tres dies. Les persones amb malaltia greu o immunosupressió continuen amb el període d'aïllament mínim de 21 dies.

- Tota persona positiva extremarà les precaucions i reduirà les interaccions socials. Usarà sempre la mascareta després del període d'aïllament de 7 dies i, si és asimptomàtic, l'ús de la mascareta serà fins als 10 dies següents a l'inici de símptomes o de la data de diagnòstic. Atenció: evitar el contacte amb persones vulnerables.

- Els casos confirmats han d'informar del seu positiu als seus contactes estrets. Si presenten símptomes han d'informar-ho també al 900 300 555.

- El cens de contactes en els casos confirmats el formarà els convivents i contactes íntims, especialment els vulnerables (persones amb patologies de risc, majors de 70 anys sense dosis de record, cuidadors, embarassades i personal sanitari o sociosanitari). Els altres contactes estrets han de guardar quarantena durant 7 dies si no tenen la pauta completa de vacunació o estan immunodeprimits.

- Les persones que han tingut un contacte positiu, però que estan exemptes de la quarantena, han d'extremar les precaucions durant els 10 dies posteriors a l'exposició i reduir les interaccions socials. A més, usaran sempre la mascareta i evitaran el contacte amb persones vulnerables.

- Les proves de diagnosis seran prioritàries en els contactes estrets, estiguen vacunats o no, sí són persones vulnerables (majors de 70 anys, immunosupressió o dones embarassades), persones que les atenen (professionals o familiars), personal sanitari o sociosanitari i persones ingressades en un centre sanitari o sociosanitari.