L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dilluns, 24 de gener del 2022

La via verda Carcaixent- Platja passa per dins de Tavernes: EXPLICACIÓ dels trams urbans.



El Ministeri d’Agricultura executa en el nostre terme municipal una part de la via verda “Camí Natural Carcaixent-Platja de Tavernes” amb l’objectiu de recuperar gran part del traçat de l’antic trenet Carcaixent-Dénia, amb estacions a Benifairó i Tavernes, i executar una via ciclovianant que unesca comarques.

Els treballs es van iniciar fa mesos alhora en el Camí Pla i en la zona del Camí de la Dula i enguany, fa unes setmanes, l’empresa pública "Tragsa" va començar el tram urbà, el que discorre per dins del nucli de Tavernes, amb l’actuació en la zona dels Sequers i en la vorera que tanca la ciutat en l’Avinguda de Marjaletes.

La via verda discorre per dins de la ciutat, té un recorregut urbà, i als dos trams iniciats esmentats – Sequers i Marjaletes- cal unir un altre tram que discorre paral·lel al riu Vaca, tot al costat de l’Avinguda de les Corts Valencianes. Aquest tram al costat del riu s’ha d’executar conjuntament amb les obres de la mota del riu Vaca, que són de prompte inici.
 
 
 
Sequers
 
 

1r: El tram dels Sequers

El tram del Sequers en concret passa pel carrer Alcalde Vicente Gómez, està completament marcat i les obres que ja hi ha executades ja permeten distingir la via verda i la seua amplada, en un recorregut d’oest, des de la carretera CV-50, a l’est dels Sequers, fins enllaçar amb el Camí la Dula. Ací hi ha una zona on ja s’ha actuat entre el camí i el mur de defensa per tal d’anivellar el terreny i que la via verda estiga al mateix nivell del camí.
 
 
 
Marjaletes


2n: El tram de Marjaletes

Aquestes setmanes passades es va iniciar la fase de l’Avinguda de Marjaletes, en la vorera perimetral que tanca el casc urbà per l’est. Ací, els operaris de Tragsa han procedit a retirar els arbres, tot seguint les indicacions de l’informe tècnic de l’enginyer agrícola de l’empresa que manté els jardins i zones verdes de Tavernes. 
 
 
 
 
 


La retirada dels arbres no ha estat un capritx i, com diu l’informe, respon a dos situacions ben visibles: 

- La primera que no eren espècies adequades per a zona urbana i les seues arrels havien desfet els escocells i alçat la vorera, on s’han donat casos de caigudes. 

-La segona que eren arbres majorment atacats per fongs i malalties. Els efectes de les malalties sobre els arbres són visibles i es comprova clarament com estaven podrits en l’interior del tronc, especialment els més grans. Es pot apreciar en les fotografies de la setmana passada que publiquem.
 
 
 
Tota aquesta zona formarà un bulevar que tindrà una vorera ben ampla al costat de la via verda, com es veu en la imatge del projecte, es reposaran tots els arbres i se’n plantaran molts més de nous adequats al nou espai urbà, a més de canviar els mobiliari urbà i enllumenat. 

3r: El tram del riu Vaca 

La via verda entra a Tavernes pel pont del riu i seguirà el trajecte pel costat de l’Avinguda de les Corts Valencianes, i el projecte contempla que s’integre dins de les infraestructures urbanes a executar com a part del mur-mota del Vaca. 

Tram del riu Vaca: La via ciclovianant a l'esquerra i la mota a la dreta, segons el projecte.

 

Aquesta part de l’obra s’executarà a càrrec el Ministeri de Transició Ecològica i com es pot apreciar en la imatge del projecte, la via verda estarà al costat de la mota de terra que anirà tot al llarg del Vergeret, entre el pont i l’inici del Tol·lo, amb altura variable per protegir el casc urbà de les avingudes del Vaca. 

Tot el conjunt – via verda i mota – estarà enjardinada amb espècies autòctones després d’eliminar les foranies, com les canyes. Les gestions del govern municipal a través de la regidoria d’Urbanisme, que dirigeix Josep Llàcer, han aconseguit que d’aquesta integració paisatgística es faça càrrec la Diputació.