L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimarts, 18 de gener del 2022

PLE GENER 2022: El Pla Parcial Sector 16 "Torre de Guaita" es dóna com a conclós i s'arxiva


El ple de Tavernes acceptava l’acord de la Comissió Territorial d’Urbanisme (CTU) de data 15 de desembre de 2021 que considera no atés el requeriment del compliment de les condicions per continuar el Pla Parcial del Sector 16 “Torre de Guaita” i per tant dóna com a conclòs el procediment i arxiva l'expedient.

 Com a conseqüència el Programa de Desenvolupament d’Actuació Integrada (PAI) del Sector 16 “Torre de Guaita” no pot continuar per la falta d’aprovació del Pla Parcial i s’arxiva l’expedient sense cap altra tràmit, cosa que es notificarà ara a la mercantil “Urbanizaciones Mar y Vent SL”.

El punt del ple de gener va ser aprovat per l’ampla majoria dels 15 vots de Compromís, Partit Popular, PSOE i l’Esquerra, mentre el grup de “Ciudadanos” s’abstenia, però no sabem els motius perquè no intervingueren ni explicaren el seu posicionament en el ple.

El regidor d’Urbanisme, Josep Llàcer va prendre la paraula per explicar els fets últims  quan aprovament del pla parcial del sector i que havien dut a la CTU a arxivar tot un procés urbanitzador que es va iniciar en l’any 2007, quan el 5 de març de 2007 en ple es va aprovar el seu començament.

Com explicava el regidor Llàcer, com des d’octubre del 2020 la CTU va acordar  suspendre l'aprovació definitiva del pla fins a l'esmena de diverses qüestions suscitades per eixe organisme entre les quals hi havia la depuració de les aigües. Posteriorment, el 9 de febrer de 2021  la CTU reitera la solꞏlicitud de documentació necessària per a esmenar les deficiències de l’acord de 7 d’octubre de 2020, que es trasllada a "Urbanizaciones Mar y Vent SL" el 15 de març de 2021.

Les darreres gestions de la CTU, amb ampliació del termini de presentació fins a 17 de novembre del 2021, que no foren ateses tampoc de manera que el passat 15 de desembre la CTU donava per acabat i caducat el pla parcial del sector, que ahir feia seu el consistori valler en aprovar la decisió presa pel organisme territorial.

Tal com explicava Josep Llàcer, la zona queda classificada com a urbanitzable, i es pot iniciar un nou pla parcial amb un nou agent urbanitzador, que pot ser l’empresa anterior o bé alguna altra interessada però que, amb tota seguretat, no serà el propi Ajuntament qui assumesca aquesta funció. 

 

 El sector 16 torre de guaita abraça una zona urbanitzable de 76.283 metros quadrats  entre la part de darrere de la capella de la platja fins el Camí Marenys a la altura de la coneguda popularment com a Plaça del Moro (plaza Fahd Ben Abdelaziz) al voltants de la zona “Padur”.

 Un projecte que preveia a més del habitatges una zona comercial, hotel i espais per a serveis públics, i que com es pot vore en el gràfic disposava de 21.764 metres quadrats de zona d’apartaments, 6.851 metres quadrats per a habitatges unifamiliars,  10.402 a zona comercial i 3.514 per a un hotal. El projecte es completava amb 7.800 metres quadrats de zones verdes i els 22.699 destinats a carrers i vials.