L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

divendres, 7 de gener del 2022

Un any més la proposta aprovada en el ple d'enllaç de l'A7 amb la N-332 i la CV-50 és rebutjada a Madrid.

El ple de l’Ajuntament a l'agost del 2018 per unanimitat aprovava demanar la construcció d’una entrada-eixida a l’autopista A7 al nostre terme que facilite la connexió amb la nacional N-332 i la carretera autonòmica CV-50. Són milers els vehicles, alguns molts pesants i que transporten tota classe de mercaderies, a més de particulars, els que circulen diàriament, a més dels provinents del centre peninsular en viatge cap a les platges del País Valencià. 

La qüestió pren més actualitat després de l'anunci de la ronda de Tavernes i l'inici del període d'al·legacions. En uns anys podem tindre una bona ronda, una nova i millor interconnexió CV-50 i N-332 a unes desenes de metres de l'A7 però sense cap possibilitat d'accedir-hi perquè amb tota l'obra que es farà eixa possibilitat no s'ha contemplat en el projecte.

L'entrada a l’autopista beneficiaria Tavernes, però també tot el sistema de carreteres valencià, i sobre tot el turisme, un dels nostres sectors econòmics més importants en permetre una via ràpida des de l’interior peninsular a través de la CV-50 a l’A7 i des d’ací, cap a la zona d’Alacant.  També en el cas de Tavernes seria compensar els anys i anys que hem patit de barreres visuals, barreres a l’eixida de les aigües, el soroll i peatges sense cap benefici.

 

Fa anys que es va anunciar l’alliberament de l'AP-7, i des d'aleshores Compromís Tavernes a través dels seus representants a Madrid presenta una esmena als Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) on demana eixa entrada-eixida a l’autopista. Enguany novament  s’ha presentat amb una petició de 300.000 euros perquè Carreteras del Estado redacte l’estudi informatiu i d’impacte ambiental de l'enllaç de les tres vies AP-7, la N-332 i la autonòmica CV-50 a Tavernes, i el projecte constructiu de l'esmentat enllaç.

Els altres anys l’esmena no va ser aprovada, ni pel governs del PP ni del PSOE. Enguany tampoc: el PSOE ha votat en contra i el PP s'ha abstingut. Arribats ací ens podem preguntar, ¿per a què els partits locals volen aprovar propostes en els seus plens municipals, si després els representants a Madrid, on es decideix tot, no en fan cas i voten allò que els marca el partit, de vegades sense tindre en compte els interessos dels ciutadans  que els votaren i representen? Cal pensar que els partits locals informaran de les necessitats locals i comarcals als representants de Madrid.

I així ens ha passat durant 10 anys amb les esmenes del projecte del riu Vaca, l’esmena de petició del projecte de solució per a les platges, l’esmena per al Centre d’Interpretació de Bolomor, la rehabilitació de la casa natalícia de Rafael Chirbes...