L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 2 de gener del 2022

L'Ajuntament instal·la un centre transformador per dotar d'electricitat el Centre d'Interpretació de Bolomor

 

L'Ajuntament avança les obres per proveir de subministrament elèctric la parcel·la on s'ubica el Centre d'Interpretació del jaciment paleolític de Bolomor. En el recinte, com es pot observar en les fotografies, ja es troba  la caseta d'obra que allotjarà els aparells elèctrics del Centre de Transformació.

L'Ajuntament, segons ha confirmat el regidor d'Urbanisme, Josep Llácer,  porta invertits uns 90.000 euros en la part del projecte executat el 2021, i que entre altres conceptes comprén els projectes de legalització i execució de l'obra, així com les gestions i permisos amb Iberdrola.

 

"El transformador és de propietat municipal, així com la línia elèctrica subterrània que porta el corrent elèctric des d'un punt d'enganxament autoritzat per Iberdrola.  El transformador ja està legalitzat davant la Conselleria d'Indústria i en l'execució ha tingut com a entrebancs,els derivats del augment de cost del materials, com equips i cablejat de coure" ens ha explicat Josep Llàcer.

Un dels objectius del govern de Compromís des de fa anys es l'execució d'aquest Centre d'Interpretació i tots els serveis complementaris per tal d'impulsar la posada en valor i la coneixença del jaciment per als valencians i valencianes i altres visitants, tot considerant que a més del valor històric i patrimonial, el jaciment ha de ser un bon reclam turístic per a Tavernes. 

 


Actuacions municipals que s'iniciaren la passada legislatura

Les actuacions es venen duent dut a cap des de la passada legislatura, i com recordava el regidor Josep Llàcer,  s'iniciaren amb la compra dels terrenys, la preparació i anivellació dels mateixos per dotar-lo d'un espai d'aparcament per a les visites. Ara cal habilitar els espais del recinte per poder dur a cap els tallers, posar la tanca a tota la parcel·la  i millorar les dotacions i infraestructures del Centre d'Interpretació. 

Les obres les executa l'Ajuntament de Tavernes per fases, segons la disponibilitat pressupostària i amb fons propis, tot i que com hem publicat en altres ocasions en la passada legislatura,  va rebre una subvenció de l'àrea de Turisme de Diputació per a la compra dels terrenys, quan era responsable la diputada de Compromís Pilar Moncho.

 

 

Cal recordar també que els darrers anys, i d'ençà que es va iniciar el projecte, Compromís ha presentat esmenes als PGE al Congrés i Senat per sol·licitar una ajuda de 500.000 euros per accelerar les obres i la posada en marxa del Centre d'Interpretació. 

Les esmenes, tot i la importància científica del jaciment, han estat sempre rebutjades, no haver tingut a favor en tots aquests anys el vot majoritari del partit que governava a Madrid, fóra el PP o el PSOE. Enguany, per exemple, mentre el PP ha votat a favor, el PSOE ho ha fet en contra i ha imposat el no de la seua majoria.