L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

divendres, 28 de gener del 2022

L’Ajuntament ha firmat avui el conveni per a la prestació conjunta (Ribera i Safor-Valldigna) del servei de recollida i control d’animals abandonats


L'Ajuntament de Tavernes, la Mancomunitat de la Ribera Alta, la Mancomunitat de la Ribera Baixa, la Mancomunitat de la Safor, el Consorci de la Ribera i els ajuntaments de l’Alcúdia i de Cullera han firmat aquest matí el conveni per a la prestació conjunta del servei de recollida i control d’animals abandonats. El servei, al qual s’han adherit un total de 31 municipis de la Ribera i 21 de la Safor, comptarà amb dos nuclis zoològics, un a Tavernes i altre a l’Alcúdia. 
 
 

La signatura del conveni ha comptat amb la presència del secretari autonòmic d’Agricultura i Desenvolupament Rural, Roger Llanes, el director general d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Antonio Quintana, així com representants de les mancomunitats i els municipis implicats en el projecte, entre ells, l’alcalde de Tavernes, Sergi González, la regidora de Benestar Animal, Mònica Palomares, i el regidor d’Urbanisme, Josep Llàcer.

L'Ajuntament de Tavernes cedirà una parcel·la municipal de 3.035 m2 situada en el polígon del Golfo, on s’ubicarà el refugi d’animals abandonats amb capacitat màxima per a 300 gossos i felins. La instal·lació comptarà amb espais diferenciats per a gossos, felins, altres animals com cavalls o ases i un espai de cura amb una consulta veterinària i un quiròfan per als animals que necessiten atenció, a més d'un mòdul per a formació i xarrades.
 
 


La firma del conveni facilita el pas següent, el de redacció del projecte constructiu i les obres de les instal·lacions que, d’acord amb l’estudi tècnic preliminar, seran de 557.000 euros per cada nucli zoològic (una inversió total de més d'1 milió) financen mitjançant la formalització d’un préstec de 10 anys de durada i ajudes de les Administracions Públiques. 
 
La consellera Mireia Mollà, de Compromís, en una passada visita a Tavernes on es va presentar el projecte ja va confirmar la voluntat de les Administracions d’ajudar a la construcció d’aquests centres. La consellera Mireia Mollà, va indicar que “ens implicarem directament en este projecte per tal que isca endavant, i ja en la nova Llei de Protecció dels Animals de Companyia es contempla una línia pressupostària de suport als municipis”. 
 
 
Presentació del projecte a Tavernes amb la Consellera Mireia Mollà


L’entitat encarregada de gestionar directament les instal·lacions i la direcció del servei serà el Consorci de la Ribera, en col·laboració amb les protectores per a la recollida, manteniment, gestió de les acollides i adopcions dels animals abandonats. A més, hi haurà una sinergia total entre els dos nuclis zoològics per a facilitar el seu funcionament, es promourà l’adopció i l’esterilització d’espècies canines no controlades i colònies felines, es seguirà la política de sacrifici zero i es conscienciarà a la ciutadania sobre els drets animals amb tallers de formació i sensibilització.
 
 Remés pel Gabinet de Premsa i Comunicació Tavernes (28/01/2022  17:04)