L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dimecres, 12 de gener del 2022

L'Ajuntament ha invertit 2 milions d'euros el 2021 per a contractar 187 veïns/veïnes sense treball dins dels programes d'ocupació municipal



L’Ajuntament de Tavernes va contractar el passat 2021 un total de 187 veïns i veïnes sense treball mitjançant les subvencions rebudes dels programes d’ocupació LABORA i del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE).

El govern municipal, que ha gestionat aquestes subvencions, ha invertit en els contractes l'import total de les ajudes concedides, en total 1.888.009,66 euros, xifra que desdiu i contradiu les afirmacions negatives de la dreta local de que el govern municipal no gestiona ni aconsegueix res per a Tavernes. Aquesta quantitat ha estat complementada amb una aportació de les arques municipals de 110.060,14 euros que ha servit per ampliar les contractacions i assumir les seues despeses. En total, pràcticament 2 milions d'euros destinats a programes d'ocupació.

Millorem l'entorn de Tavernes IV: Aquesta mateixa setmana han començat la seua formació l’alumnat del taller d’ocupació ‘Millorem l’entorn de Tavernes IV’, on l’Ajuntament ha contractat durant un any a 36 persones desocupades en les especialitats d’obra i pintura, jardineria i forestal (amb un import subvencionat de 724.075,20 euros per part de LABORA).

EMPUJU I ECOVID: A través dels programes d’ocupació EMPUJU i ECOVID de LABORA, el consistori valler va contractar el mes passat a 21 persones amb titulació que es trobaven a l’atur (10 menors de 30 anys i 11 majors de 30 anys) i que treballaran a jornada completa també durant un any oferint suport en diferents departaments de l’Ajuntament. 


EMPUJU I ECOVID
 
 
EMCORP: El programa EMCORP va facilitar contractar 4 persones durant 6 mesos per a treballar en diferents àrees administratives del consistori.

SEPE: L'Ajuntament va contractar el passat estiu 19 treballadors agrícoles per a combatre la marcada estacionalitat del sector en el període estival. El consistori valler va gestionar una subvenció amb total 172.177 euros dins del programa de foment de l’ocupació agrària que impulsa el SEPE en col·laboració amb les corporacions locals. Les tasques realitzades foren millorar, netejar i adequar l’entorn natural i els camins rurals.

Agents d'ocupació:
Tavernes va rebre una subvenció de 14.700 euros per al manteniment de les 2 agents d’ocupació i desenvolupament local contractades durant el 2021.

Et formem espais en verd III
 
Et formem Espais en Verd III: Per últim, s’ha donat també una nova ocupació a 5 veïns i veïnes en la segona etapa de l’escola d’ocupació ‘Et Formem Espais en Verd III’, els quals s’uneixen als 20 alumnes que es van contractar el 2020 durant un any i mig a través d’este programa de LABORA (amb una subvenció de 482.716,80 euros).

L’alcalde Sergi González ha destacat que “Tavernes és un dels pobles valencians que més subvencions rep en matèria de foment de l’ocupació, i això és fruit del bon fer i de les gestiones efectuades el departament de Foment Local. Eixe treball permet donar millors oportunitats i obrir noves portes laborals a vallers i valleres desocupats de llarga durada i en situació de vulnerabilitat”.

El regidor de Foment Local, Josep Llàcer, ha assenyalat que “els programes d’ocupació són una gran eina per a millorar l’ocupabilitat de la població, i així es demostra quan finalitzen. Les persones contractades milloren la seua formació i experiència professional, la qual cosa els ajuda a integrar-se en el món laboral”.