L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dilluns, 20 de desembre del 2021

El govern de l'estat confirma a Compromís l'inici dels tràmits per solucionar els problemes de les platges

 

El govern de l'Estat ha respost una pregunta del passat setembre del senador de Compromís, Carles Mulet, i confirma que la redacció del projecte de regeneració de les platges de la Goleta i el Brosquil ja compta amb "crèdit retingut". Per tant,  es confia que en uns 11 mesos estiga redactat, i després es tramitarà l'exposició pública i els informes ambientals.

La resposta del govern de Pedro Sánchez informa que les obres es licitaran una vegada acabats els tràmits administratius i es dispose de la preceptiva declaració d'impacte mediambiental. Ho podeu llegir en la resposta remesa pel govern al senador Carles Mulet i que publiquem dalt de tot. 

El passat mes de setembre el senador de Compromís va presentar una bateria de preguntes parlamentàries on reitera qüestions anteriors i reclamava al govern començar els tràmits del projecte i saber perquè no s'havien iniciat, tot i que en el 2020 s'anunciaven com a imminents.

El senador de Compromís preguntava també per la "retenció de crèdit" i perquè tardava tant, o siga,  volia saber perquè després de vora un any el govern de Madrid no havia aprovat els diners que calien, i sense diners no es podia iniciar cap tràmit. També s'interessava per  les previsions del govern sobre la conclusió del projecte. Podeu llegir la pregunta feta el passat setembre tot seguit.


 

La pregunta del 20 de setembre el govern l'ha resposta fa uns dies, el passat dia 15, amb circumstàncies que han canviat perquè en octubre, tal com ací informàrem i publicàrem, el Ministeri de Transició Ecologica va publicar en la PCSP  la licitació de la redacció del projecte.

Una vegada més, ens trobem davant de preguntes parlamentàries de Compromís, i és també la primera vegada que el govern dóna una resposta concreta, confirmant la licitació de la redacció del projecte que, deu solucionar els problemes de les nostres platges.

Una nova pregunta de Compromís i/o els seus representants en el Congrés o Senat i la resposta del govern, en una actuació feta des de la responsabilitat envers Tavernes i els seues problemes.  Ací hem publicat preguntes i accions concretes del govern local en altres articles, mentre continuem veient com des de la dreta local les seus accions per afrontar el problema de la Goleta i de la platja vallera és dir que el demés no fan res, que no hi ha preocupació del tema, i bla, bla bla.... 

Anys i anys ells no reivindicaren cap solució perquè a Madrid manaven “els seus”, el senyor M.Rajoy: els interessos del partit estaven per damunt dels de Tavernes. Ara critiquen però no sabem les accions parlamentàries per "pressionar" al govern de Sánchez en una solució:  ni les preguntes parlamentàries, ni les propostes en els pressupostos generals de l'Estat. Cobrar al final de mes les dietes i indemnitzacions de l'Ajuntament, això sí.

 Més informació:

https://lacotorradelavall.blogspot.com/2021/11/lestat-de-la-questio-mes-de-pregar-cal.html

https://lacotorradelavall.blogspot.com/2021/11/esmenes-als-pge-2022-1-compromis-demana.html