L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dilluns, 20 de desembre del 2021

ÚLTIMA HORA: La Generalitat vol ampliar el passaport covid a tota la hostaleria, cines, teatres i gimnàs, i als espais publics on es pot menjar

 

La Comissió Interdepartamental valenciana després de la reunió d'avui ha confirmat que ampliarà els establiments on s'exigirà el certificat covid, una decisió que es pren per l'augment de contagis les últimes setmanes al País Valencià. La Generalitat sol·licitarà l'aval del Tribunal Superior de Justícia valencià per a posar en marxa aquesta mesura al més prompte possible amb l'objectiu de tallar els contagis.

La idea és exigir el passaport covid de manera obligatòria per a accedir a tota l'hostaleria, gimnasos, cinemes i teatres o centres esportius, i en aquells llocs on es puga menjar o beure. Recordem que ara s'exigeix el certificat covid en restaurants, bars i establiments d'oci amb aforament superior a 50 persones, i en les residències i hospitals. També en els festivals de música amb un aforament de més de 500 persones.


Si el TSJ valencià l'aprova s'exigirà el passaport covid

-  en tots els bars i restaurants (inclosos els locals amb un aforament inferior a 50 persones), en els llocs públics on es menge o bega, com a cinemes, i també en les instal·lacions esportives, gimnasos i centres per a majors.

Aquestes mesures entraran en vigor en el moment que es publique en el DOGV i si l'autoritza el TSJCV.

L'objectiu és frenar l'augment de contagis amb l'exigència del certificat en aquells llocs on no es puga garantir l'ús de la màscara com a element de seguretat i després de demostrar-se que la màscara és un instrument fonamental en la lluita contra la pandèmia.