L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

divendres, 17 de desembre del 2021

INFORME: Cloenda del "III Taller d'Ocupació" i inici del "IV Taller d'Ocupació": L'Ajuntament ha invertit entre els dos tallers més de 1'4 milions

 
El taller d'ocupació "Millorem l'entorn de Tavernes III" ha celebrat la seua cloenda amb l'entrega de diplomes acreditatius. El taller ha format durant tot un any un total de 30 alumnes en les especialitats d'obra i pintura, forestal i jardineria, molts dels quals ja han trobat feina en una gran empresa estatal (Fotografia superior).
 
La tercera edició del taller "Millorem l'entorn de Tavernes" ha suposat una inversió de l'Ajuntament de 720.619 euros, una part procedents de fons propis i una de subvenció del programa  "Labora" del Servei Valencià d’Ocupació i Formació. La gestió del taller l'efectua l'Ajuntament a través de la regidoria de Foment Local, que dirigeix el regidor Josep Llacer.
 
 
La formació dels 30 alumnes ha estat a càrrec de 6 professors, i durant el curs s'ha compaginat la formació amb pràctiques aplicades a la millora del municipi cas, per exemple, de la construcció del parc del Cambro, la pintura dels patis de les escoles, la millora de l'accessibilitat de les voreres, l'adequació dels espais verds i les muntanyes valleres,  la zona del Calvari, la pintura i manteniment de la platja, l'habilitació de la senda del Clot de la Font o millores en el Mercat Municipal.
 
El regidor de Foment, Josep Llácer, de Compromís, ha recordat que el Taller d'Ocupació, en els tres anys seguits que ha funcionat s'ha configurat com a un excel·lent programa mixt d'ocupació. "L'objectiu és millorar l'ocupació de les persones d'uns col·lectius específics, normalment sense treball,  per mitjà de la realització d'obres o serveis d'interés general. És una gran eina d’aprenentatge, on l'alumnat rep una formació especialitzada i experiència professional que els facilita integrar-se en el mon laboral, a més de dur a cap tasques que milloren l’aspecte del municipi”.
 
 
 
A banda d'això, cal també ressaltar que el Taller d'Ocupació és tot un referent social a Tavernes des del moment que el programa acull veïns i veïnes que es trobaven en situació de vulnerabilitat, molts per ser aturats de temps. Els taller els ha ofert un any un contracte de treball per a obres i serveis generals i socials, a més de rebre una formació que els permet obtenir un Certificat de Professionalitat que millora la seua qualificació professional .
 
En uns dies s'inicia la quarta edició del taller "Millorem l'entorn de Tavernes". 

L'Ajuntament de Tavernes iniciara abans de que acabe aquest mes el taller "Millorem l’entorn de Tavernes IV" que constarà de tres itineraris diferenciats, amb 10 alumnes per cada especialitat: 1) activitats auxiliars en vivers, jardins, jardineres i manteniment de zones verdes, 2) activitats auxiliars en conservació i millora de muntanyes i repoblació forestal, 3) operacions auxiliars en acabats rígids i urbanització i pintura decorativa en construccions.
 
 
Les gestions del govern municipal, a través de la regidoria de Foment, aconseguiren en el seu dia de "Labora", Servei Valencià d’Ocupació i Formació, una nova subvenció de 724.075 que serviran per a dur endavant aquesta quarta edició del taller, complementats per 40.000 euros dels fons municipals.

El nou taller contractarà 30 veïns i veïnes també durant un any, i com l'anterior estarà dirigit per 6 professionals que formaran part del personal directiu, docent especialitzat i auxiliar del taller d’ocupació.
 
 

El regidor de Foment Local, Josep Llácer, davant l'inici imminent de la quarta edició ha volgut remarca que Compromís porta aconseguits entre la passada legislatura i l'actual un total aproximat sobre els 6'6 milions en subvencions de les Administracions per a dedicar a programes i tallers d'ocupació que han facilitat la formació i treball de centenars de veïns i veïnes.
 
Els tallers d’ocupació són programes mixtos d’ocupació i formació certificada que tenen com a objectiu millorar l’ocupabilitat de la població desocupada mitjançant serveis d’interés general per al municipi.