L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dijous, 2 de desembre del 2021

El camp valencià denuncia la precarietat actual en una marxa entre Favara i Tavernes demà divendres

 


Les organitzacions professionals agràries del País Valencià  –l'Associació Valenciana d'Agricultors (AVA-ASAJA), ASAJA Alacant-Joves Agricultors, La Unió de Llauradors i Ramaders, la Coordinadora Llauradora del País Valencià (CCPP-COAG) i la Unió de Menuts Agricultors i Ramaders del País Valencià (UPA-PV)– es manifestaran demà divendres,  3 de desembre, per a reclamar mesures de suport a totes les administracions davant l'escala històrica dels costos de producció i la crisi de preus en origen.

L'acte de protesta consistirà en una marxa de persones i vehicles (tant turismes i furgonetes com a maquinària d'ús agrícola) que discorrerà des de  Favara fins a Tavernes de la Valldigna. Es reivindica la producció de taronja en totes les varietats i el caqui a Europa, i solucions  per a combatre les plagues i malalties.

Les organitzacions agràries conviden a participar a totes les persones afectades directament o indirectament per la greu crisi de rendibilitat que suporten la gran majoria de les produccions agrícoles (raïm, oli, arròs, fruites d'os, tota classe d'hortalisses…) i ramaderes (porcí, boví, avícola, oví-caprí, cunícola i apícola) ja que l'acte de protesta fa referència a la problemàtica general del sector agropecuari.

Les entitats denuncien una pujada sense precedents dels costos de producció en l'agricultura i la ramaderia i l'encariment de productes als consumidors, que no repercuteix de cap manera en els productors, mentre denuncien pràctiques comercials abusives i volen garantia de preus justos per als productors.

Les organitzacions agràries reivindiquen una Política Agrícola Comuna (PAC) més mediterrània i una profunda revisió dels acords comercials de la Unió Europea amb països tercers, començant per l'actual revisió del tractat amb Sud-àfrica, a fi d'establir reciprocitat en les condicions de producció, majors controls fitosanitaris i la declaració de ‘producte sensible’ a aquells cultius la rendibilitat dels quals es veja perjudicada.


.