L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

divendres, 10 de desembre del 2021

La vallera Elena Grau participa en els concerts del festival "Sete Sois Sete Luas" amb la formació musical "Jeunesse IV"


La cantant vallera Elena Grau ha passat a formar part de la formació "Jeunesse IV", la nova creació musical del "Festival Sete Sois, Sete Luas" que està integrada per joves talents musicals de les ciutats que integren el projecte d'aquest festival internacional.
 
 El prestigiós músic portugués Luís Peixoto dirigeix el projecte que, a més de la meravellosa veu d'Elena Grau, compta amb els músics Domenico Balletti, Samir Peonia, Sharon Zucchelli (Itàlia) i José Aguiar (Portugal).  El grup debuta avui a Montargil, una parròquia del municipi de Ponte de Sor a Portugal.
 
 
 El "Festival “Seté Sois, Sete Luas"  pren la denominació del malnom de dos dels personatges principals (Baltasar i Blimunda) de la novel·la “Memorial del convent” del Premi Nobel José Saramago. Precisament José Saramago i Darío Fo, els dos premis Nobel del 1998 i 1997 respectivament, van ser dels primers personatges que van recolzar aquest festival nascut en 1993 a iniciativa d’Itàlia i Portugal en base a la idea que les iniciatives culturals de qualitat i nacionals no han de ser exclusives de les grans capitals.

El suport d’institucions italianes i portugueses, cas dels respectius Ministeris de Cultura, i fundacions culturals com “Calouste Gulbekian” o l'Institut Camoes facilitava la seua consolidació, potenciada també per diversos premis que la mateixa Unió Europea els ha concedit al llarg del temps, fins a estar inclòs en el Programa Cultura de la Unió Europea.
 
 


A Tavernes, les primeres actuacions foren el 1996,  i l'any 1997 la nostra ciutat seria elegida com a seu espanyola del festival.  Tavernes passava a formar part d’una xarxa internacional de ciutats menudes i mitjanes que desenvolupaven activitats i espectacles culturals amb propostes de musica popular,  teatre de carrer i arts plàstiques que involucren a figures de la cultura europea i sobre tot de la Mediterrània. 
 
A hores d’ara té presència en 11 països i són 30 les ciutats que acullen els seus actes, entre elles Tavernes, i  de nacions com Brasil, Cap Verd, Croàcia, França, Grècia, Israel, Itàlia, el Marroc, Portugal, Romania i Espanya, amb la qual cosa s’implica a uns 400 artistes amb uns 150 concerts de música popular i contemporània.