L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dimecres, 29 de desembre del 2021

Tavernes perd inicialment la possibilitat d'acollir un "Centre de Dades" digital en votar-lo en contra el PSOE i PP en els PGE 2022


 
Tavernes ha perdut inicialment l’oportunitat de ser una seu del “Centre de Dades” després que, durant l'aprovació dels Pressupostos de l'Estat 2022 (PGE), s'haja rebutjat una esmena presentada per Compromís que faria possible en el nostre municipi la instal·lació d'eixe centre de dades per oferir el servei tant a nivell autonòmic com estatal. L'esmena valorava en 9 milions d’euros els que calen per a la construcció de la instal·lació, on l’Ajuntament cediria els terrenys per al centre.

L’esmena presentada per Compromís als PGE 2022, s’emmarca dins del marc global de seguretat dels sistemes de la informació dissenyat per l’Esquema Nacional de Seguretat (ENS) i on pren gran importància el tractament de dades personals després de l’entrada en vigor del Reglament de la UE relatiu a la protecció de les persones físiques quan a les seues dades i la lliure circulació.

L’ESN ha de crear les condicions de confiança en l’ús de mitjans electrònics mitjançant mesures de seguretat dels sistemes, dades, comunicacions i serveis electrònics, que permeten a l’Administració i els ciutadans poder exercir drets i deures. Això implica en un termini curts  un creixement en la demanda d’espai d’emmagatzemament segurs, un dels quals s'oferia Tavernes perquè fora instal·lat en el nostre municipi.

En aquest context, el text de l’esmena presentada als PGE 2022 recorda que el Tribunal de Justícia de la UE ha declarat invàlida la protecció de l’Escut de Privacitat UE-EEUU, en no poder-se transferir dades personals a països tercers, amb la qual cosa no es poden emprar aplicacions d’empreses d’EEUU ni emmagatzemar informació en serveis del “núvol” ubicats en EEUU cosa que obliga a disposar d’un servei propi de titularitat pública per al sector públic.

L’Ajuntament, mitjançant l’esmena presentada a través del grup de Compromís al Senat,  oferia els terrenys i amb els 9 milions construir el centre amb l’objectiu que l’Agència Espanyola de Protecció de Dades prestarà el servei a las administracions valencianes i de la resta de comunitats. 

La instal·lació del servei es considera que seria una experiència innovadora no només dins de l’àmbit valencià, sinó del conjunt del territori estatal, i que s’adiu perfectament amb la "Estrategia España Digital 2025", que durant els pròxims anys pretén impulsar el procés de transformació digital espanyola dins del marc de l’estratègia digital de la Unió Europea.

L’esmena, tot i la importància que tenia no només per a Tavernes sinó per al País Valencià i fins i tot per a l'estat, va ser rebutjada amb el vot en contra - també dels diputats valencians- dels partits majoritaris, PSOE i PP.  Una vegada més el vot sucursalista dels partits amb seu a Madrid perjudica els interessos dels valencians i valencianes.