L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

divendres, 17 de desembre del 2021

El Camí Natural o Vida Verda Carcaixent-Tavernes ja és ben visible al Camí del Pla

 
A finals del passat mes d'octubre es van iniciar en el terme valler les obres del tram del Camí Natural (la Via Verda) de l'antic trenet Carcaixent-Dénia, en dos punts distints: el primer dins pràcticament del nucli urbà de Tavernes, amb els treballs  en el camí la Dula i el segon en el Cami del Pla, a partir de la separació dels termes municipals de Benifairó i Tavernes.
 
 
Les obres del Camí del Pla - les fotografies que il·lustren aquesta notícia són de les obres-  van endavant i ja es distingeix perfectament moltes parts executades. Són les de l'inici del Camí Natural que se endinsa en el nostre terme municipal després de començar en la ratlla del terme, i continuen per tot el Cami del Pla, fins el pont del Vaca, on passarà a la zona del Vergeret per integrar-se en la part de vianants del mur de defensa del riu, al costat de l'Avinguda de les Corts Valencianes.
 
Les obres en el Camí del Pla han obligat també a una actuació en el molí, sobre tot en la séquia que històricament aportava l'aigua per moure les moles, i a construir una nou desaigüe perquè la via passa per davant de la porta d'entrada.
 
 
 
L'empresa Tragsa és qui executa aquestes obres que, com ja hem dit, i després de les gestions del govern de Compromís des de la passada legislatura, financia el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació, una circumstància que afavoreix i representa un bon benefici per a la nostra ciutat, tant en l'estalvi per les mateixes obres, com pels serveis i infraestructures que representen. I després diran alguns, els de sempre, que aquest govern municipal ni fa ni gestiona res!
 
El projecte de Cami Natural (també dit Via Verda) crearà una via ciclopedestre que unirà Carcaixent i la Ribera Alta amb Tavernes i la seua platja a través de la recuperació d'una gran part del traçat de l’antiga via fèrria del trenet Carcaixent-Dénia.