L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 19 de desembre del 2021

Tot i les dificultats en temps de pandèmia, un èxit el Festival de Corals de Nadal celebrat a l’església de Sant Pere.


El Festival de Corals de Nadal s'ha tornat a celebrar enguany a l’església de Sant Pere, i en aquesta ocasió han estat les corals del poble les protagonistes:  Cor XV de Març, Coral de l'Escola d’Adults Bolomor i la Coral Marinyén. 
 
És obvi que estem passant un temps molt estrany i dur per la circumstància actual de l'alta incidència de la Covid-19 a la nostra ciutat, tal com deia Francesc Boscà, president de la Coral Mariyén, que va fer de presentador del concert, on fins i tot va informar que no estava clar si el concert se celebraria. Però, com encertadament afirmava, sembla ser que la pandèmia ha vingut per a quedar-se, i per tant ens hem d’adaptar, això si practicant totes les mesures de seguretat possibles, i cal mantindre en temps tristos l’esperit més alegre i esperançador del Nadal, i en aquest esperit la música hi té un paper fonamental. Sense música, el Nadal no seria Nadal.

Dins de la limitació d'aforament, l'església estava pràcticament plena, tot seguint els espais de separació necessaris d'acord amb la normativa, i amb la presència de la regidora de Cultura Encar Mifsud i del regidor Josep Llacer, cadascuna de les tres corals valleres va interpretar cançons nadalenques de diverses cultures. Cal esmentar la presència a l'acte de mossén Josep Escrivà, rector a Tavernes durant molts anys, que des de la primera fila va seguir el concert, com a gran admirador que és de les corals del poble i no va voler perdre's l’espectacle. 
 
 




Va iniciar el concert
el Cor XV de Març, dirigit per Fran Lledó i Jordi Moreno, el qual va interpretar les obres:


Festejo de Navidad, nadala peruana de Herbert Bittrich i Alfredo Ostoja

Nadala del desert, de Matilde Salvador i Miquel Peris

Nadala del Desert (M. Salvador - M. Peris)

Pastorets i pastoretes (Popular - Arr.: F. Zacarés)

White Christmas (I. Berling - H. MacCarthy)







En segon lloc, vam gaudir de l'actuació de la Coral de l’Escola d’Adults Bolomor, dirigida per Ximo Mifsud, acompanyada dels components de l’Ajunt de la Bota. Les obres interpretades forent:

Farà Lluneta, popular d’Aielo de Rugat

La Pastoreta Caterina, popular

Natal de Elvas, popular portuguesa

Fum, fum, fum, popular catalana

Chiquirriquitín, popular





I va clore les interpretacions pròpies de les corals, la coral Marinyén, dirigida per Fran Lledó, amb les obres:

Cant a la mare, popular de Tavernes, recollida per Antonio Chover

Ator ator, popular basca

Lindos ángeles cantores, Fritz Fliedner

African aleluia, Jay Althouse

 
El Concert de Nadal concloïa amb una interpretació conjunta de totes les corals, sota la direcció de Fran LLedó, de la mundialment coneguda nadala "Adeste Fideles", de John Francis Wade, en la seua versió original en llatí.
 
 
 





El concert coral va durar només una hora, i no es va voler fer més llarg per causa de la pandèmia. Així que, després d’aplaudir fortament la darrera actuació conjunta com a mostra d'agraïment pels bons moments oferts en un excel·lent concert, el públic va abandonar l’església, freda a aqueixes hores de la vesprada ja que les portes estigueren obertes de bat a bat per facilitar la ventilació durant tot el temps.