L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

dissabte, 11 de desembre del 2021

El dia 22 és el Sorteig de Nadal: Consells a l'hora de compartir els dècims


 

El dia 22 se celebra el Sorteig de Nadal i la compra de dècims aquests últims dies augmenta i es comparteixen molt amb la família i amics. Una manera senzilla que s'usa molt per compartir és mitjançant WhatsApp, però per a evitar-nos problemes la companyia d'assegurances DAS ens dóna uns consells per a no tenir problemes en el cobrament d'un dècim agraciat i compartit.  

Són uns consells que es poden aplicar i cal tindre en compte en altres casos, a més del WhatsApp.


-    Crear un grup de WhatsApp amb els participants del número i publicar una imatge del dècim jugat, amb les dades del número, sèrie i fracció inclosa, així com la persona que custodia el dècim.

-    La persona que custodia el dècim és responsable del premi que pogués tocar. En cas de pèrdua o robatori, el dipositari ha de presentar una denúncia davant les autoritats policials, identificant el número, la sèrie i la fracció. I es notificarà la denúncia realitzada a Loteries i Apostes de l'Estat per a poder reclamar al jutge una ordre que frenarà el pagament si el premi és major de 5.000 euros.

-    Realitzar còpia de seguretat dels missatges del grup, i fins i tot enviar-los al correu electrònic per a guardar tota la informació davant una possible perduda del mòbil o algun error en l'aparell o en l'aplicació WhatsApp.

Detalls a tenir molt clars


-    El dècim és al portador: rep el premi qui el té en el seu poder. Si el perd o li'l roben cal presentar una denúncia amb totes les dades del dècim. Es recomana fotografiar la loteria compartida. 

-    Els premis tenen caducitat a 3 mesos. Si és inferior als 3.000 euros es pot cobrar en l'administració de Loteries, però si és major es cobra en entitats financeres. Hisenda retindrà com a impost fins a un 20% del dècim premiat amb més de 40.000 euros.

-    Els robatoris de dècims de la Loteria de Nadal o vendre participacions falses són un delicte penat pel Codi Penal amb pena de presó des dels 6 mesos als 3 anys.