L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

dimarts, 14 de desembre del 2021

l'IES Jaume II el Just programa "Les xerrades de l'IES" amb autors de renom com Lucia Etxebarria, Gemma Pasqual i Silvestre Vilaplana.


L'IES Jaume II el Just continua desenvolupant la programació cultural del curs 2021-2022 amb una excel·lent programació on participen diversos escriptors i escriptores de renom per tal de tancar les activitats acadèmiques d'aquest primer trimestre del curs escolar.
 
Les xerrades que tenen com a títol genèric "Les xerrades de l'IES"  compten demà amb la presència de Lucia Etxebarria que desenvoluparà el tema "Amor, poliamor i violència sexual" dirigida a primer i segon de batxiller i els cicles formatius, a les 12'30 hores. L'escriptora, nascuda a València de pares bascos, és autora de novel·les, assaigs, poesia i fins i tot  guions, amb un total de més de 30 obres publicades, moltes traduïdes a altres idiomes, i on ha aconseguit premis com el Premi Nadal de 1998 "Beatriz y los cuerpos celestes", el Premi Primavera 2001 "De todo lo visible y lo invible" y el Premi Planeta 2002 amb "Un milagro en equilibrio". 
 
 
 
La programació d'aquest trimestre es tancarà el dia 21 amb la presència de l'escriptora Gemma Pasqual amb una xerrada dirigida a 3r d'ESO. La valenciana, nascuda a Almoines,  ha escrit principalment novel·les juvenils o infantils des d'un enfocament pedagògic, i cal destacar Marina, L'últim vaixell i Et recorde, Amanda. Ha guanyat diversos premis, entre els quals hi ha el premi Barcanova de literatura juvenil el 2007 i el premi Samaruc el 2015. 
 
Gemma Pasqual, ha col·laborat en diferents revistes especialitzades en literatura, com ara la revista CLIJ-Cuadernos de Literatura Infantil i Juvenil, la revista Marxa Popular Fallera, la revista Literatures, la revista Caràcters i ha format part del consell de redacció de L'escletxa.
 
 
El cicle es va iniciar ahir dimarts, dia 13, amb una xerrada de l'escriptor i professor Silvestre Vilapana. L'alcoià és un autor molt prolífic que conrea camps tan diversos com la poesia, l'assaig, la novel·la i la literatura infantil, amb obres distingides amb diversos premis i reconeixements com el de "Crítica Serra d'Or", el "Ciutat d'Alzira " o el Miquel Marti Pol de poesia, a més d'estar en possessió del premi de novel·la Alfons el Magnànim per El quadern de les vides perdudes.

La directora de l'IES Jaume II el Just ha destacat la vida cultural al centre que ha qualificat de "molt intensa, com a a objectiu de complementar la formació del nostre alumnat". En aquest context indicava que es busca desenvolupar activitats que aporten diversos punts de vista sobre temes actuals, a més de complementar les classes amb tallers, obres de teatre i concerts, i així minvar els efectes negatius de caire social i cultural que la situació sanitària actual està fent patir als nostres joves.