L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimecres, 15 de desembre del 2021

Salut Pública confirma que no hi ha cap impediment per a celebrar el Festivern, que haurà de complir la normativa i les mesures de seguretat

 

Salut Pública de la General, representada per la secretaria autonòmica de Salut Pública, Isaura Navarro, s'ha reunit amb responsables de l’Ajuntament de Tavernes i els ha confirmat que no hi ha cap normativa autonòmica que prohibesca la celebració de festes de Cap d’Any, que es poden celebrar, i també el Festivern, amb l’acompliment de normativa sanitària i les mesures fixades per accessos al recintes.

La confirmació de Salut Pública de que no hi ha cap prohibició per celebrar festes el Cap d’Any, entre elles del Festivern, ens l'ha feta el regidor responsable d'aquests esdeveniments, Josep Llácer.  El posicionament de Salut Pública coincideix amb el que ha dit el president Ximo Puig, el qual ha afirmat que la Generalitat no té previst, ni té cap voluntat, d’impedir les celebracions, això sí, amb les restriccions marcades i complint la normativa que Salut Pública ha imposat en eixos esdeveniments.

Salut Pública també els ho va remarcar als responsables vallers en la reunió: la Generalitat no té previst publicar cap decret de suspensió de les festes de cap d’any, ni tampoc té previst publicar un decret per a una actuació individual i concreta en una localitat. Si l'evolució fóra tan negativa al País Valencià, potser obligaria  a publicar un decret, que seria general i se suspendrien totes les festes de Cap d'Any en el territori valencià, tot i que actualment Salut Pública va deixar clar que la Generalitat i Sanitat no posen cap impediment a les festes de Cap d’Any.

La reunió va tractar també la problemàtica de celebrar actes complementaris, i va quedar clar que no se celebrarà cap de les activitats d’altres anys, cas de campionats de futbet, basquet, pilota valenciana o festes de carrer com el correbars, o concurs de paelles. “Tot això queda suspès, amb l’objectiu que la gent assistent no s’escampe per la ciutat sinó que es mantinga concentrada en un lloc”.

 

 

Seguir la normativa de la Generalitat amb total rigor

L’Ajuntament i l’organització seguiran la normativa de la Generalitat amb total escrupolositat i rigor quan a assistència a aquests esdeveniment i l’accés a la carpa de la festa de Cap d’Any del Festivern es farà amb l’obligatorietat del passaport covid, amb la pauta de vacunació completa o una pcr negativa, i sense això ningú no podrà accedir ni acreditar-se.

 “L’Ajuntament, l’organització i totes les forces de seguretat van a seguir escrupolosament les pautes sanitàries i van a vigilar estrictament perquè es complesquen en tot moment” remarcava Llacer. També indicava que la carpa es mantindré sempre amb els laterals oberts, amb la qual cosa serà com una festa a l’aire lliure.

Sobre el paper de l’Ajuntament en aquest cas, el regidor indicava que complir ell i fer complir la normativa, recordant que és una activitat reglada. “Els promotors presenten una declaració responsable amb la petició de llicència, i si compleixen la normativa l’Ajuntament els ha de donar una llicència. I ara per ara no hi ha normativa que prohibesca l’acte, només disposem d’una regulació que contempla nombre d’assistents, control d’accés, passaport, pcr i per banda de l’Ajuntament he de remarcar que tota la normativa es complirà amb total escrupolositat, com també ho ha de fer l'organització”.

El regidor Llàcer assenyalava que el Festivern està acompanyat des del primer dia “d’un component ideològic i sempre, des del primer celebrat a Tavernes, ha tingut sectors totalment en contra per la seua ideologia i van a seguir igual, ara pel covid, quan altres anys era per altres qüestions”.