L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dilluns, 6 de desembre del 2021

ESMENES ALS PGE 2022: 4- Compromís demana a l'Estat mig milio d'euros per finançar el Centre d'Interpretació de Bolomor

Plànol del Centre CAREX


Compromís Tavernes ha presentat una esmena als Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) 2022 a través del senador Carles Mulet en el qual sol·licita destinar una partida de mig milió d'euros per a les obres del centre CAREX del jaciment paleolític de  Bolomor.

El text de l'esmena presentada en el debat de Pressupostos Generals de l'Estat 2022 (PGE 2022) indica que el jaciment arqueològic està situat a 2 km al sud-est de Tavernes i s'hi han trobat abundants restes lítiques i òssies, així com fòssils de homínids.

 

 

"La cavitat on s'emplaça el jaciment és especialment important per la troballa de les restes associades al poblament  humà més antic del País Valencià, datades entre 350.000 i 90.000 anys, per tant corresponen al Paleolític Inferior, així com té les primeres evidències de foc controlat de la Península Ibèrica, datades amb una antiguitat sobre 250.000 anys" indica el text.

EI objectiu de l'actuació, a la qual es destinarien els diners de l'esmena,  és complementar les visites in situ, fomentar l'estudi i convertir el jaciment en un focus de dinamització cultural, que revertisca en la economia local i en l'avanç  en els estudis arqueològics.